Vad menas det med att Gud är kärlek?


Fråga: Vad menas det med att Gud är kärlek?

Svar:
Låt oss titta på hur Bibeln beskriver kärleken, och sedan får vi se några sätt på vilka Gud är kärnan i kärlek. "Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst. Den beter sig inte illa, den söker inte sitt, den brusar inte upp, den tänker inte på det onda. Den gläder sig inte över orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig,"(1 Kor 13:4-8a). Detta är Guds beskrivning av kärlek, och eftersom Gud är kärlek (1 Joh 4:8).

Kärlek (Gud) tvingar inte sig på någon. De som kommer till honom gör det som svar på hans kärlek.

Kärlek (Gud) visar omtänksamhet mot alla. Kärlek (Jesus) gick omkring och gjorde gott för alla utan partiskhet. Kärlek (Jesus) hade inga begär vad andra hade, och levde ett ödmjukt liv utan att klaga. Kärlek (Jesus) skröt inte om vem han var i köttet, även om han kunde ha övermannat alla han någonsin kom i kontakt med. Kärlek (Gud) kräver inte lydnad. Gud kräver inte lydnad från hans son, utan Jesus lydde villigt sin fader i himlen. "Världen måste förstå att jag älskar Fadern och gör som Fadern har befallt mig,"(Joh 14:31). Kärlek (Jesus) ser alltid efter andras intressen.

Den största uttrycket för Guds kärlek förmedlas till oss i Johannes 3:16: "Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." Romarbrevet 5: 8 förkunnar samma budskap: "Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare." Vi kan se från dessa verser att det är Guds största önskan att vi får gå med honom, i hans eviga hem, himmeln. Han har gjort möjliga sätt genom att betala priset för våra synder. Han älskar oss eftersom han valde att göra av sin vilja. Kärlek förlåter. "Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet" (1 Joh 1:9).

Så, vad betyder det att Gud är kärlek? Kärlek är en egenskap hos Gud. Kärlek är en central aspekt av Guds karaktär, hans person. Guds kärlek är inte på något sätt står i strid med hans helighet, rättfärdighet, rättvisa, eller hans vrede. Alla Guds attribut är i perfekt harmoni. Allt Gud gör är kärleksfull, precis som allt han gör är rätt och riktigt. Gud är det perfekta exemplet på sann kärlek. Otroligt nog, har Gud gett dem, som tar emot hans son Jesus som sin personlige frälsare, förmågan att älska som han gör genom kraften av den Helige Anden (Joh 1:12; 1 Joh 3:1, 23-24).

English
Återvänd till den svenska hemsidan

Vad menas det med att Gud är kärlek?

Ta reda på hur man ...

Tillbringa evigheten med GudFå förlåtelse från Gud