settings icon
share icon

Johanneksen ilmestys

Kirjoittaja: Ilm. 1:1,4,9 ja 22:8 mainitsevat nimeltä apostoli Johanneksen kirjoittaneen tämän kirjeen.

Kirjoitusajankohta: Johanneksen ilmestys kirjoitettiin todennäköisesti noin 90-95 jKr.

Kirjeen tarkoitus: Jumala antoi Jeesuksen Kristuksen ilmestyksen Johannekselle "näyttääkseen palvelijoilleen, mitä pian on tapahtuva". Tämä kirje on täynnä arvoituksellisia tulevia tapahtumia. Se on viimeinen varoitus, kuinka maailma kohtaa loppunsa ja sitä seuraa varma tuomio. Se antaa meille pienen silmäyksen taivaaseen ja mikä kristittyjä siellä odottaa. Ilmestyskirja kuvaa suurta vaivanaikaa kaikkine kauhuineen ja tulista järveä, jossa epäuskoiset viettävät iäisyytensä. Kirjeessä kerrataan Saatanan lankeemus ja kuinka hän langenneine enkeleineen kohtaa lopullisen kohtalonsa. Kirjeessä kerrotaan taivaan enkelien tehtävistä ja uskoville annetuista lupauksista iankaikkisesta elämästä Jeesuksen kanssa uudessa Jerusalemissa. Johanneksen tavoin on vaikea löytää sanoja kuvailemaan Ilmestyskirjan sisältöä.

Tärkeimmät jakeet:
Ilm. 1:19, "Kirjoita siis, mitä näet: se, mikä on nyt, ja se, mikä on myöhemmin tapahtuva."

Ilm.13:16-17, "Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin. Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku."

Ilm. 19:11, "Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti."

Ilm. 20:11, "Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään."

Ilm. 21:1, "Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää."

Lyhyt yhteenveto: Ilmestyskirjassa on ylenpalttisen värikkäitä kuvauksia viimeisistä päivistä ennen Kristuksen paluuta ja uuden taivaan ja uuden maan luomisesta. Ilmestyskirja alkaa kuvauksella kirjeistä seitsemälle Vähä-Aasian seurakunnalle. Sitä seuraavat maata ja sen asukkaita kohtaavat monet vitsaukset. Kirjeessä käsitellään pedon merkkiä "666". Kirje huipentuu Harmageddonin taisteluun, Saatanan kahlitsemiseen, Herran valtakuntaan, Suuren Valkoisen Valtaistuimen tuomioon, ja iankaikkisen Jumalan kaupungin kuvaukseen. Jeesusta Kristusta koskevat ennustukset täyttyvät ja kirjeen lopussa toivotaan hänen pikaista tulemista.

Erityispiirteet: Johanneksen ilmestyksessä kaikki lopun aikoja käsittelevät profetiat täyttyvät, aina Vanhan testamentin alusta alkaen. Danielin kirjassa 9:27 kuvattu Antikristus ilmestyy Johanneksen ilmestyksen luvussa 13. Johanneksen ilmestyksen lisäksi apokalyptisia raamatunkohtia ovat Danielin luvut 7-12, Jesajan luvut 24-27, Hesekielin luvut 37-41 ja Sakariaksen luvut 9-14. Kaikki nämä ennustukset täyttyvät Ilmestyskirjassa.

Käytännön sovellutus: Oletko sinä ottanut Kristuksen vastaan pelastajanasi? Jos näin on asianlaita, sinun ei tarvitse pelätä Jumalan Ilmestyskirjassa kuvailemaa maailman tuomiota. Tuomari seisoo sinun puolellasi. Ennen kuin viimeinen tuomio koittaa, meidän on kerrottava ystävillemme ja naapureillemme Jumalan tarjoamasta iankaikkisesta elämästä Kristuksessa. Kirjan kuvaamat tapahtumat ovat todellisia. Meidän on elettävä elämämme siihen uskoen ja silloin muut huomaavat elämässämme olevan ilon ja luottamuksen tulevaisuudestamme uudessa kirkkaassa kaupungissa. EnglishUuden testamentin yleiskatsausPaluu suomenkieliselle etusivulle

Johanneksen ilmestys
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries