settings icon
share icon
Kysymys

Tuleeko meistä enkeleitä kuoltuamme?

Vastaus


Jumala loi enkelit (Kol. 1:15-17) ja he ovat täysin erilaisia ihmiskunnasta. He ovat Jumalan erityislähettiläitä suorittaen hänen tehtäviään ja palvellen Kristuksen seuraajia (Hepr. 1:13-14). Ei ole mitään viitteitä siitä, että enkelit olivat aiemmin ihmisiä tai jotakin muuta - heidät luotiin enkeleiksi. Enkelit eivät voi olla osallisia Kristuksen ihmiskunnalle tarjoamaan pelastukseen. 1. Piet. 1:12 kuvailee, kuinka he haluavat tietää ja tarkastella evankeliumia, mutta se ei ole kuitenkaan heitä varten. Jos he olisivat olleet aiemmin ihmisiä, pelastusasia ei olisi heille mysteeri, vaan he olisivat kokeneet sen elämässään. He iloitsevat syntisen kääntyessä Kristuksen puoleen (Luuk. 15:10), mutta pelastus ei ole heitä varten.

Jokainen kristitty kuolee lopulta. Mitä hänelle tapahtuu sen jälkeen? Uskovan henki menee Kristuksen luo (2. Kor. 5:8). Uskovasta ei tule enkeliä. On mielenkiintoista, että Elias ja Mooses olivat tunnistettavissa kirkastusvuorella. He eivät olleet muuttuneet enkeleiksi, vaan ilmestyivät omina itsenään - vaikkakin kirkastettuina - ja Pietari, Jaakob ja Johannes tunnistivat heidät.

1. Tess. 4:13-18, Paavali kertoo kuinka kuolleet kristityt nukkuvat, eli heidän ruumiinsa ovat kuolleet, mutta henki on elossa. Tämän kohdan mukaan Kristuksen palatessa hänessä nukkuneiden kanssa, hän vie mukanaan Kristuksessa kuolleiden ruumiit, jotka yhdistyvät niiden henkiin. Kaikki elossa olevat kristityt kokevat ruumiinsa kirkastumisen ja ne muuttuvat Kristuksen ruumiin kaltaisiksi ja heidän henkensä uusiutuvat synnittömiksi.

Kaikki kristityt tunnistavat toinen toisensa ja elävät Herran kanssa iankaikkisesti. Me palvelemme häntä iankaikkisesti, emme enkeleinä, vaan enkeleiden kanssa. Kiitämme Herraa tästä elävästä toivosta, jonka hän antaa Jeesukseen Kristukseen uskoville.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Tuleeko meistä enkeleitä kuoltuamme?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries