settings icon
share icon
Питање

Да ли Свето писмо предвиђа да ће бити Трећи светски рат пре последњих времена?

srpski
Одговор


Нема сумње да ће светски рат да се деси у будућности. Језекиљ предвиђа битку Гога и Магога, која ће се десити или пре Велике невоље или негде у сред ње (Језекиљ 38—39). Христ је јасно подучавао да ће бити рата пре Његовог другог доласка (Матеј 24:4¬–31). Неки сматрају да је Исус уопштено говорио о добу цркве у стиховима 4-14 и о периоду Велике невоље (са почетком на њеној средини) у стиховима 15-31. Други верују да је Христос говорио само о седмогодишњој Великој невољи у овом одељку. Иако стихови 4-14 наизглед дају само уопштене описе, они се поклапају са описом који је дат на почетку Откривења 6:1-8, који бележи детаље у вези са почетком Велике невоље. Матеј 24:6–7 каже: „ А чућете за ратове и гласове о ратовима.... Јер ће устати народ на народ и царство на царство".

Будућност ће донети бар још један светски рат. Ипак, не постоји ништа у Светом писму што говори да ће бити само одређени број ратова. Први и Други светски рат нису експлицитно поменути у Писму, као ни могући Трећи светски рат. Поменут је само последњи рат, детаљно, што отвара могућност за било које друге ратове пре тог времена.

На почетку Откривења 6, апостол Јован је забележио оно што је видео у будућноти. Рат се помиње у том одељку и наставља да буде део догађаја који ће се одвијати до Христовог другог доласка у 19. поглављу (Откривење 6:2, 4; 11:7; 12:7; 13:4, 7; 16:14; 17:14; 19:11, 19).

Откривење 19:11 каже: „И видех отворено небо, и види, бео коњ, и који седи на њему зове се Верни и Истинити, и он суди и ратује по правди". У Откривењу 19:19 Јован каже: „И видех звер и цареве земаљске и њихове војске скупљене да зарате с оним што седи на коњу (Христос) и с његовом војском." Ово је јасан опис рата. Победнк је Христос, који хвата звер/Антихриста и лажног пророка и баца их у ватрено језеро и уништава војске које их следе (Откривење 19:20–21). Нема сумње какав ће бити ишод – праведност ће превагнути јер ће Христос, Цар над царевима и Господ на господарима поразити све који му се супротстављају.

После хиљадугодишњег Христовог царства, биће друга побуна која ће можда имати размере светског рата. Пре хиљадугодишње владавине, Сотона ће бити свезан а затим, после тога, биће ослобођен. Он ће одмах повести побуну међу народима на земљи. Христос ће угасити ову побуну и заувек осудити Сотону, бацивши га у ватрено језеро, као што је то урадио и са зверии/Антихристом и лажним пророком (Откривење 20:7–10).

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли Свето писмо предвиђа да ће бити Трећи светски рат пре последњих времена?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries