settings icon
share icon
Питање

Шта Библија говори о женама које су у радном односу?

srpski
Одговор


Многе породице се двоуме да ли жена треба да ради изван свог дома. Библија даје инструкције које се тичу улоге жене. У Титу 2:4-5 апостол Павле упућује старије жене како да подучавају млађе жене: “Да могу умудрити младе жене како да воле своје мужеве и своју децу, да буду разборите, часне, добре домаћице, покорне својим мужевима, - да се не хули на реч Божију.” Ови стихови јасно говоре да су деца одговорност младих жена. Старије жене треба да их подуче како да живе животом који прославља Бога. Са таквом одговорношћу, старија жена може да испуни своје време предајући се Божијем вођству и дискретном подучавању.

У Причама Соломуновим у 31. глави налазимо врсну жену. Почевши од 11. стиха, писац хвали ову жену која ради све што је у њеној моћи да би подмирила потребе своје породице. Марљиво ради да би у њеном домаћинству и породици било све како треба. Стихови 16, 18, 24 и 25 говоре да она и производи – ноћу израђује текстилне предмете да би увећала приходе у дому. Важна је мотивација ове жене јер њен додатни посао није сам себи сврха, већ средство. Она обезбеђује своју породицу а не трчи за каријером, нити се такмичи са комшијама. Њено запослење је мање важно од њеног правог позива, а то је да се брине о свом мужу, деци и дому.

Библија нигде не забрањује жени да има посао ван куће. Ипак, она учи шта су женини приоритети. Ако због посла жена занемарује децу и мужа, онда није добро да ради на том послу. Ако је хришћанка запослена и у свом дому одржава атмосферу пуну пажње и љубави, онда је потпуно прихватљиво да ради изван куће. Имајући у виду ове принципе, добијамо слободу у Христу. Жене које раде изван куће не треба осуђивати, нити треба уздизати жене које су домаћице.Врати се на Српску страну

Шта Библија говори о женама које су у радном односу?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries