settings icon
share icon
Питање

Зашто је девичанско рођење толико битно?

srpski
Одговор


Доктрина о девичанском рођењу је од суштинске важности (Исаија 7:14; Матеј 1:23; Лука 1:27,34). Прво да погледамо како Писмо описује благословени догађај. На Маријино питање, “како?,” Габријел каже, “Дух Свети доћи ће на тебе и сила Свевишњега осениће те” (Лука 1:35). Анђео охрабрује Јосифа да се ожени Маријом овим речима: “јер што је у њој рођено од Духа је Светога” (Матеј 1:20). Матеј каже да је девица “зачела од Духа Светога” (Матеј 1:18). Галатима 4:4 исто учи о девичанском зачећу: “Посла Бог свога Сина, зачетог од жене.”

Из ових пасуса веома је јасно да је Исусово рођење било резлултат тога што је Свети Дух осенио Мријино тело. Нематеријално (Дух) и материјалано (Маријина утроба) су обоје били укључени. Марија наравно није могла да затрудни саму себе, и у том смислу она је једноставно била “посуда.” Само Бог може да учини чудо Утеловљења.

Порицање физичке везе између Марије и Исуса би значило да Исус није био човек. Писмо учи да је Исус у потпуности човек, са физичким телом као наше. Ово је Он примио од Марије. У исто време, Исус је био у потпуности Бог, са вечном, безгрешном природом. Види Јован 1:14; Прва Тимотеју 3:16; и Јеврејима 2:14-17.

Исус није рођен у греху; тј. Он нема грешну природу(Јеврејима 7:26). Изгледа да се грешна природа преносила од генерације на генерацију преко оца (Римљанима 5:12, 17, 19). Девичанско Рођење је заобишло преношење грешне природе и омогућило да вечни Бог постане савршен човек.Врати се на Српску страну

Зашто је девичанско рођење толико битно?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries