settings icon
share icon
Питање

Зашто је Бог створио тако простран свемир и друге планете ако постоји само један живот на Земљи?

srpski
Одговор


Питање да ли је Бог створио живот на другим планетама је заиста задивљујуће. Псалам 19:1 каже: „Небеса казују славу Божију, и дела руку Његових гласи свод небески″ . Све што је Бог створио, било да смо то ти или ја, дивљи свет, анђели, звезде и планете створено је за Његову славу. Када видимо задивљујући изглед Млечног пута или гледамо у Сатурн кроз телескоп, задивљени смо Божијијм чудима!

Давид је написао у Псалму 8:3 „Кад погледам небеса Твоја, дело прста Твојих, месец и звезде, које си Ти поставио″. Када видимо велики број звезда, затим читамо како су научници открили хиљаде и хиљаде галаксија, од којих свака поседује милионе звезда, треба да стојимо у страхопоштовању и страху пред једним Богом који је толико огроман да створи све то и да то назове делом својих прстију! Штавише, Псалам 147:4 нам говори: „Избраја мноштво звезда, и све их зове именом″. За човечанство је немогуће да зна колико звезда постоји; Бог не само да зна колико има звезда, већ зна „име" сваке звезде! „И моја је рука основала земљу, и моја је десница измерила небеса међу; кад их зовнем, сви дођу″ (Исаија 48:13).

Свемир и планете створене су за Божију славу. Знамо да звезде и планете ван нашег сунчевог система постоје и да су, такође, створене за Божију славу. Свемир који се стално шири је тек нагађање које треба да се докаже. Прва следећа звезда која је удаљена од сунца је преко 4 светлосних година удаљена, а то чак није ни мерљив делић величине познатог свемира, било да се шири или не.

Што се тиче постојања живота на другим планетама, ми то не знамо. До сада није пронађен доказ о постојању живота на другим планетама. С обзиром на близину задњих времена, није вероватно да ће човек направити такав напредак да посети друге галаксије пре Господњег повратка. Било да живот постоји или не постоји, Бог је и даље Створитељ и контролише све ствари и све је створено за Његову славу.

EnglishВрати се на Српску страну

Зашто је Бог створио тако простран свемир и друге планете ако постоји само један живот на Земљи?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries