settings icon
share icon
Питање

Шта Библија говори о прелазним духовима?

srpski
Одговор


Идеја о „прелазним духовима" је да неко може да пренесе злог духа другој особи додиром или близином. Они који подучавају ову идеју говоре другима да се не друже са пријатељима или члановима породице који могу да им пренесу такав дух. Не постоји библијска основа за идеју о духовима који прелазе на другу особу додиром или близином, нити било којим другим методом. Наравно, негативни ставови или грешно понашање других може да утиче на нас, али није библијски да то поистовећујемо са духовним бићима која могу да се пренесу.

Библија говори да постоје два типа духовних бића, она која нису пала у грех, свети анђели и анђели који су пратили Сатану током његовог побуњеништва. Анђели који нису згрешили зову се сжлужбени духови (Јеврејима 1:14) и речено нам је да их Бог шаље да служе онима који су наследници спасења, тј. онима који верују у Христа као Спаситеља. Анђели који су се придружили Сатани у његовом побуњеништву сачувани су за таму (Јуда 1:6) и део су хорде духовних бића (демона) посвећених злу.

Библија бележи само једну ситуацију у којој су демони прешли са једног живог бића на друго. То се десило када је Исус послао легију демона из опседнутог човека у крдо свиња (Матеј 8:28-34). Исус није поновио ово чудо, нити је било када упозорио своје ученике (или нас) у вези са прелазним духовима. Нема разлога да се наново рођени верник у Хрису плаши Сатане или палих анђела. Уколико му се одупремо, он ће побећи од нас.„Потчините се, дакле, Богу, а успротивите се ђаволу, и побећи ће од вас" (Јаковљева 4:7). Као прави верници, наше тело је храм Светог Духа. Можемо имати поуздање да Свети Дух неће толерисати демона у свом храму.Врати се на Српску страну

Шта Библија говори о прелазним духовима?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries