settings icon
share icon
Питање

Шта то значи да ће се Исус вратити као лопов у ноћи?

srpski
Одговор


Концепт Исусовог повратка као лопова у ноћи долази из Матеја 24:43: „А ово знајте, када би домаћин знао у коју ноћну стражу ће лопов доћи, бдио би и не би дозволио да се поткопа његова кућа".Суштински елементи Исусовог упозорења јесу да нико не зна када ће се Он вратити и морамо бити спремни, увек да осматрамо Његов блиски повратак. Исус упозарава да увек треба да смо спремни, јер нико сем Оца не зна час Његовог повратка (Матеј 24:36-44).

Овај догађај је познат као Узнесење. Реч „узнесење" не појављује се нигде у Библији, али догађај се појављује. Реч која се користи у грчком је харпазо („ухватити, зграбити") налази се у 1. Солуњанима 4:16-17: „Јер ће сам Господ на заповест, на глас арханђела и на трубу Божију сићи са неба, те ће мртви у Христу васкрснути прво. Затим ћемо ми живи, ми који преостајемо, бити заједно са њима однети на облацима у ваздух — у сусрет Господу; и тако ћемо свагда бити са Господом"

Изненадна природа ових догађаја описана је у 1. Коринћанима 15:51-54 као „у моменту у трен ока". Неће бити упозорења о Христовом доласку, баш као када лопов у ноћи дође без упозорења. Стога, Матеј 24:44 нам говори да морамо да „будемо спремни, јер Син човечији јер ће Син човечији доћи у час када не мислите".

За хришћанина, Узнесење ће бити један добродошао догађај, али за све друге биће то велика невоља. Замислите да сте остављени, док истовремено милиони хришћана по целом свету ођедном нестану без икаквог објашњења. Довољно нас је Библија упозорила, као и сведочанство Божијег Сина. Морамо да бдимо и будемо заштићени под пуним Божијим оружјем (Ефесцима 6:13-18). Ђаво иде по земљи тражећи рањиве хришћане. Немојте бити преварени мислећи да се ђаво усредсређује само на грешнике.Они су већ у његовој власти и нема разлога да их узнемирава, осим ако не почну да се духовно буде за Исуса Христа. Ђавоља брига је хришћанин. Ми смо ти које жели да поквари и уништи и зато хришћани морају да буду опрезни и спремни за час Господњег повратка.

У нама је такође присутан Божији Свети Дух да нас подучава и води. Имамо све што нам је потребно да живимо побожне животе у послушности Божијој Речи и немамо изговор ако останемо неприпремљени.

Захваљујемо Богу што нас воли толико да нам је обезбедио начин да избегнемо Божији суд. Тај начин је Исус Христос. Прихватајући Христа као нашег Господа и Спаситеља и по Божијој благодати, нама је загарантовано опроштење греха, милост и спасење са обећањем вечног живота (Јован 3:16; Ефесцима 2:8-9). Наше спасење у Христу је начин да будемо спремни и радујемо се у Њему.Врати се на Српску страну

Шта то значи да ће се Исус вратити као лопов у ноћи?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries