settings icon
share icon
Питање

Да ли постоји тако нешто као сродна душа?

srpski
Одговор


Библија нигде не указује на то да постоји само један посебан супружник одабран за сваку особу. Немогуће је да у потпуности разумемо Божије путеве. Знамо да нас Он познаје још пре нашег рођења. “Пре него те саздах, у утроби, знах те; и пре него изиде из утробе, посветих те; за пророка народима поставих те” (Јеремија 1:5). Он зна какве ћемо одлуке донети, и зна да ли ћемо се окренути њему или не (Римљанима 8:29-30). Он зна број длака на нашим главама (Матеј 10:30). Ако се предамо Господу и тражимо Његово вођство, Он обећава да ће нас водити. “Уздај се у Господасвим својим срцем, а на свој разум не ослањај се. На свим путевима својим имај га на уму и Он ће управљати стазе твоје” (Приче Соломонове 3:5-6).

Људи често праве изборе који су против Божије воље – како хришћани тако и нехришћани. Тако да ако је Бог планирао за нас да будемо само са једном особом, и ми пропустимо ту прилику, тада би наш животни план био уништен. Али Библија каже да и “најбудаластији” Божији план је далеко мудрији од најмудријег плана који човек може да измисли (Прва Коринћанима 1:25), што значи да се Божији план не може уништити. Када ми одлучимо да следимо Бога, верујем да он онда ставља на наш пут људе и ситуације који нас обликују у људе какве Он жели да будемо. Чак и ако хришћанин ступи у брак са особом која није хришћанин, Бог има моћ да чини чуда и да промени живот те особе. Ми, људи, доводимо сами себе у најгоре могуће ситуације, али Бог у својој безграничној мудрости и милости може да нас извуче , ако га потражимо.

Иако данас скоро сви ступају у брак, није Божији план за све да буду у браку. Павле је рекао: “Ја пак желим да сви људи буду као ја; али свако има свој благодатни дар од Бога, један овако, а други онако” (Прва Коринћанима 7:7). Ниједна од ових могућности није боља од друге. Очигледно Бог није намеравао да сви буду сами, у супротном то би значило да му је намера била да људска популација на земљи нестане. И Он не жели да сви људи буду у браку, јер је некима боље кад су сами. Ми сви служимо Богу на различите начине. У сваком случају, Бог жели да буде у центру наших живота. Ако тражимо Његово вођство, Он ће нас водити путем којим Он жели да идемо и благословиће наше животе да можемо да чинимо Његову вољу.Врати се на Српску страну

Да ли постоји тако нешто као сродна душа?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries