settings icon
share icon
Питање

Шта Бог говори о самохраним мајкамаa?

srpski
Одговор


Библија се нигде директно не обраћа самохраним мајкама, али постоји много примера Божије нежне интеракције са женама, мајкама, удовицама и њиховом децом. Ови примери и Божија благост виде се, без обзира да ли је у питању самохрана мајка, удата жена, удовица или разведена жена. Бог интимно познаје сваку особу и њену ситуацију у потпуности. Библија упозава да је секс ван брака грешан и опасан и да ће донети невоље, а један од тих је да ће жена можда морати да сама подиже дете, што је несумњиво тешко. А ако је због сопственог греха постала самохрана мајка, наш благодатни Бог је и даље вољан да помогне и утеши. А оно што је боље је то што Он нуди опроштај за те грехе кроз Исуса Христа и вечну небеску утеху за мајку која Њега прихвати, децу која Њега прихвате, па чак и отуђеног оца која Га прихвати!

Али, често се жена нађе сама, подижући децу, не сопственом кривицом. Оно што је тужно је да су жене често невине жртве света који је потрешен ратом и тероризмом. Мужеви оду у рат и никада се не врате, несебично дајући своје животе за своје земље. Уколико је мужевљева смрт оставила жену самохрану са децом, нема сумње да ће Бог помоћи тој жени и утешити је.

Бог се брине за породице. Али, Њему је више стало да се свака особа, без обзира како њена породица изгледала, покаје за своје грехе и ступи у однос са Њим. Он жели да Га познајемо, јер Он се радује и доноси Му славу, када га Његова створења познају. Ми се усредсређујемо на детаље наших живота, бринући се шта ће други људи мислити о нама и да ли ће црква да нас прихвати и да ли смо потпуно упропастили ствари. Али Бог позива хришћане на радост без бриге. Он је рекао да треба да пребацимо на Њега све своје бриге, јер Он се брине за нас (1. Петрова 5:7). Он жели да носи наш терет и опрости нам наше грехе и да заборавимо наше грехе и кренемо даље. Све што од нас тражи је да Га познајемо, уживамо у Њему и верујемо Му. Самохране мајке су често врло одговорне особе и понекад може бити тешко да бриге оставе по страни. Самохрана мајка може да се осећа кривом и при самој помисли на то. Али, Бог нам заповеда да то у сваком случају урадимо, да проведемо сваки дан мало времена усредсређујући се на Њега, а током остатка дана, да Му верујемо да ће се бринути за нас, физички и емотивно како се ослањамо на Њега.

Како то може да изгледа за самохрану мајку је да одвоји време са стране, чита Библију и моли се. Она можда може да помисли: „Просто немам времена између посла и одгајања детета, бриге о покушћству и све остало". Али, чак и пола сата када дете спава или када га пази рођак или пријатељ, она може да одвоји време да разговара са Богом у молитви и слуша Његов глас у Библији, чак и ако то подразумева да не опера посуђе, пронаћи ће Његову невероватну снагу и утешно присуство ће бити са њом у остатку дана. Учење напамет стихова као што су: „Господ је са мном; не бојим се; што ми може човек? (Псалам 118:6) и „Све могу у ономе који ме снажи" (Филипљанима 4:13) биће опипљиво подсећање на Његову љубав и заштиту када ствари постану тешке или стресне.

Шта Бог има да каже самохраним мајкама? Исту ствар коју говори и свима другима. Покајте се за своје грехе, верујте Христу за опроштење, комуницирајте са Богом кроз молитву, слушајте Његов глас путем Светог писма, ослањајте се на Бога за снагу у искуштењима и надајте се невероватном вечном животу са Њим који је Он планирао. „Што око не виде, и ухо не чу, и у људско срце не дође, што уготови Бог онима који га љубе" (1. Коринћанима 2:9).

EnglishВрати се на Српску страну

Шта Бог говори о самохраним мајкамаa?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries