settings icon
share icon
Питање

Како да поделим своје хришћанско сведоћанство?

srpski
Одговор


Једно успешно сведочанство треба у себи да садржи твоје лично искуство као и Еванђеље Исуса Христа, тако да неко други добије информацију како да се спаси.

(1) Започни тако што ћеш детаљно написати како си поверовао у Христа за спасење. Одговори на следећа питања која могу да ти помогну: а) Ко ми је рекао за Христа? б) Који су догађаји довели до тога да поверујем у Христа? ц) Када сам поверовао у Христа? д) Где сам био када сам поверовао? е) Како ми је вера у Христа била благослов?

(2) Следец́е, напишите ово као добру причу. Покушајте да будете што концизнији. Поставите себи циљ, да можете да испричате своје сведочанство за највише три минута.

(3) Обавезно укључите одговарајуц́е стихове ис Светог Писма у своје сведочанство. Запамтите да је Свето Писмо меродавно, јер је то Божја Реч. На пример, ваше сведочанство треба да садржи у себи информацију како сте постали свесни тога да сте одељени од Бога због свога греха (Римљанима 3:23); да ц́ете провести вечност далеко од Бога ако не добијете опроштај (Римљанима 6:23); разумевање да је Бог послао свог јединог савршеног Сина Исуса Христа да умре и плати цену вашег греха (Римљанима 5: 8); и коначно, како сте примили опроштење, тако што сте поверовали у Христову плату за грех (Дела 16:31).

Као пример, доле је моје сведочанство о томе како сам поверовао у Христа као свог Спаситеља.

Иако сам као дете и тинејџер три или четири пута разговарао са пастором о томе како могу да одем на небо кад умрем, никада нисам заиста разумео Христово Еванђеље, све док нисам био у средњим двадесетим годинама. Током неколико година почео сам да читам Библију, слушајуц́и неколико добрих конзервативних учитеља Библије на телевизији и разговарајуц́и о ономе што сам чуо са хришц́анима на послу. Кроз ово сам шватио да сам грешник одвојен од Бога и да заслужујем да будем вечно одвојен од Бога. Ово се заснивало на Римљанима 3:23 да су „сви згрешили и тако су лишени славе Божје" и Римљанима 6:23 „плата за грех је смрт". Такође сам шватио да ме Бог толико воли да је послао свог Сина Исуса Христа, и да је Исус је посебно дошао на земљу да умре због мојих грехова (и грехова целог света) како бих могао да нађем опроштење (Римљанима 5: 8; Јован 3:16).

Коначно, шватио сам да никако не могу бити довољно добар да заслужим или зарадим свој пут до неба. Римљанима 3:10 каже да нема никога ко чини добро, а у Ефесцима 2: 8-10 се каже да је спасење дар Божији, а не нешто што се зарађује, и се прима само вером, што значи једноставно да поверујем или да се у потпуности ослоним на Христову смрт, погребење и васкрсење као плату за мој грех. Након што сам разумео ове истине из Светог Писма, имао сам осец́ај сигурности да, пошто нисам могао да зарадим своје спасење, не бих могао ни да га изгубим, јер је то дар од Бога.

Постојао је велики осец́ај олакшања због сазнања да ми је опроштено и да је Бог на мојој страни и да је желео и да још увек жели оно што је најбоље за мене. Од почетка мог живота са Христом, Он је снагом Светог Духа који живи у мом срцу, наставио да ме посвец́ује кроз своју Реч и своје деловање у мом животу. Ово опроштење и сигурност коју имам од Бога могу бити и ваши, ако поверујете једино у Христа за опроштај ваших грехова.

EnglishВрати се на Српску страну

Како да поделим своје хришћанско сведоћанство?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries