settings icon
share icon
Питање

Да ли је Сатана био змија у Постању 3. поглавље?

srpski
Одговор


Да, змија у Постању 3 била је Сатана. Или се Сатана објавио као змија, или је запосео змију или је преварио Адама и Еву да верују да је змија била та која је разговарала са њима. Змије не поседују могућност говора. Откривење 12:9 и 20:2 описују Сатану као змију. „И савлада аждају, стару змију, која је ђаво и Сатана, и свеза је на хиљаду година″ (Откривење 20:2). „И би збачена велика аждаја, стара змија, звана ђаво и Сатана, која заводи сав свет, она би збачена на земљу и њени анђели беху збачени с њом" (Откривење 12:9).

Иако Библија не даје јасно објашњење да ли је змија устала или ходала пре клетве, вероватно је, као и други рептили, ходала на четири ноге. То би било најбоље објашњење Постања 3:14: „Рече Господ, Бог, змији: ,Кад си то учинила, бићеш проклета пред сваком животињом и пред свим зверима; по трбуху ћеш се вући и прах ћеш јести читавога животаʾ″. Чињеница да је змији изречена клетва да се вуче по стомаку и вечно једе прах са земље указује да ће бити, заувек, презрена и да ће се на њу гледати као на зло и презрено биће и предмет поруге и подсмеха.

Зашто је Бог проклео змију када је знао да је она, у ствари, Сатана које је навео Адама и Еву на грех? Судбина змије је илустрација. Проклетство змије ће, једног дана, бити судбина самог Сатане (Откривење 20:10; Језекиљ 28:18-19).

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли је Сатана био змија у Постању 3. поглавље?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries