settings icon
share icon
Питање

Шта је то тихи час?

srpski
Одговор


Тихи час је важан део свакодневног живота једног хришц́анина, јер се он тада повлачи на удобно и прилично усамљено место, (обично) у свом дому где се може приближити Богу без да га неко омета. Тихи час је време одељено сваког дана, за састанак између верника и Бога. Састоји се од читања неког дела Библије по избору верника и молитве.

Сваком вернику је потребно да проведе време у миру са Господом. Ако је Исусу то било потребно, колико је нама још потребније? Исус се често удаљавао од других како би редовно комуницирао са својим Оцем, како нам то каже следец́и текст из Светог Писма: „Тада дође Исус с њима у село које се зове Гетсиманија, и рече ученицима: „ Седите ту док ја идем тамо да се помолим Богу ""(Матеј 26:36). „А ујутро, док је још било сасвим мрачно, уста, изиђе и оде у пусто место, те се онде мољаше." (Марко 1:35). „А он се повлачио у усамљена места и молио се Богу. "(Лука 5:16).

Није важна дужина тихог часа, али би требало имати довољно врмене за размишљање о прочитаном тексту као и за молитву у вези тога или било чега другог. Приближавање Богу је драгоцено искуство, а када се створи редовна навика тихог часа, жељно се ишчекује то одређено време за учење и молитву. Ако су наши распореди толико испуњени и се осећамо под притиском да не можемо свакодневно одвојити неко време за сусрет са нашим небеским Оцем, онда је дошао ред да ревизирамо наш распореда како бисмо уклонили „заузетост".

Упозорење: неке источњачке религије које подучавају принципе медитације укључују упутства о „пражњењу ума" концентришуц́и се на понављање звука или одређене речи изнова и изнова. Тим путем, Сотона може да уђе у наш ум и да изазове пустош у нашим мислима. Уместо тога, хришц́ани треба да следе савет апостола Павла у Филипљанима 4:8: „ Уосталом, браћо, што год је истинито, што год је часно, што год је праведно, што год је чисто, што год љубазно, што год је на добру гласу, ако је каква врлина, ако је каква похвала, на то мислите ". Испуњавање ума овим лепим мислима не може а да не донесе мир и угоди Богу. Наш тихи час би требало да буде време трансформације кроз обнављање нашег ума (Римљанима 12: 2), а не кроз његово пражњење.

EnglishВрати се на Српску страну

Шта је то тихи час?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries