settings icon
share icon
Питање

Шта је то молитва спасења?

srpski
Одговор


Многи људи питају: „Постоји ли молитва коју могу да молим, а која ће ми гарантовати спасење?“ Важно је да запамтимо да се спасење не добија тако што ћемо изрецитовати неку молитву или изговорити одређене речи. Библија нигде не спомиње неког ко је примио спасење кроз молитву. Изговарање молитве није библијски начин за спасење.

Библијски начин спасења је вера у Исуса Христа. Јован 3,16 нам каже: „Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки - ко верује у њега – не пропадне, него да има вечни живот.“ Спасење се добија вером (Ефесцима 2,8-9), примањем Исуса као Спаситеља (Јован 1,12), и потпуним поуздањем једино у Исуса (Јован 14,6; Дела 4,12), а не рецитовањем молитве.

Библијска порука спасења је једноставна и јасна, а у исто време и задивљујућа. Ми смо сви починили грех против Бога (Римљанима 3,23). Нико други сем Исуса није живео цео свој живот а да није згрешио (Књига Проповедника 7,20). Због нашег греха, заслужили смо Божију осуду (Римљанима 6,23), и та осуда је физичка смрт коју прати духовна смрт. Због нашег греха и заслужене казне, не постоји ништа што можемо сами да урадимо, да бисмо исправили свој однос са Богом. Због своје љубави према нама, Бог је постао људско биће у особи Исуса Христа. Исус је живео савршен живот и увек је мислио само истину. Међутим, људски род је одбацио Исуса и усмртио га распећем. Но, тим ужасним делом Исус је умро наместо нас. Исус је узео бреме и осуду греха на себе, и умро је уместо нас (2. Коринћанима 5,21). Исус је после тога васкрснут (1. Коринћанима 15), доказујући да је цена за грех коју је платио била довољна, и да је он надвладао грех и смрт. Као последица Исусове жртве, Бог нам нуди дар спасења. Бог нас све позива да променимо свој став према Исусу (Дела 17,30) и да га примимо као потпуну цену за наше грехе (1. Јованова 2,2). Спасење се добија примањем дара који нам Бог нуди, а не тиме што ћемо молити неку молитву.

Но, то не значи да молитва не може бити укључена у примање спасења. Ако разумете еванђеље, верујете да је истинито, и прихватили сте Исуса као свог Спаситеља, добро је и прикладно да изразите ту веру у Бога кроз молитву. Комуницирање са Богом кроз молитву може бити начин да напредујете од прихватања чињеница о Исусу да потпуног веровања у њега као Спаситеља. Молитва може бити повезана са примањем искључиво Исуса у вери, за спасње.

Изнова, од суштинске је важности да не базирате своје спасење само на томе да сте рекли молитву. Рецитовање једне молитве не може да те спасе! Ако желиш да примиш спасење које је доступно кроз Исуса, онда веруј у Исуса. Веруј у потпуности у његову смрт као довољну жртву за своје грехове. У потпуности се ослони само на њега као свог Спаситеља. То је библијски начин спасења. Ако си примио Исуса као свог Спаситеља, тада се свакако помоли Богу. Реци Богу колико си захвалан за Исуса. Прослави Бога за његову љубав и жртву. Захвали Исусу што је умро за твоје грехе и омогућио ти спасење. То је библијска веза између спасења и молитве.

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Шта је то молитва спасења?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries