settings icon
share icon
Питање

Шта је сила молитве?

srpski
Одговор


Идеја да је сила саставни део молитве је веома популарна. По Библији сила молитве је, сасвим једноставно, сила од Бога који слуша и услишава молитве. Размислите о следећем:

1) Свемогући Бог може све; за њега не постоји немогуће (Лука 1:37).

2) Свемогући Бог позива свој народ да му се моли. Треба се молити стално (Лука 18:1), са захваљивањем (Филипљани 4:6), у вери (Јаков 1:5), по Божијој вољи (Матеј 6:10), на славу Богу (Јован 14:13-14) и из праведног срца (Јаков 5:16).

3) Свемогући Бог чује молитве своје деце. Он нам заповеда да се молимо и обећава да ће слушати наше молитве. “У својој тескоби призвах Господа, и к Богу своме повиках; он чу из двора свога глас мој, и вика моја дође му до ушију” (Псалам 18:6).

4) Свемогући Бог услишава молитве. “Тебе призивам, јер ћеш ме услишити, Боже!” (Псалам 17:6). “Вичу праведни и Господ их чује, и избавља их од свих невоља њихових” (Псалам 34:17).

Још једна популарна идеја каже да вера коју имамо одлучује да ли ће Бог услишити моливу. Ипак, Бог понекад услишава наше молитве упркос мањку вере. У 12. глави Дела апостолских црква се моли за Петрово избављење из тамнице (с. 5) и Бог им услишава молитву (с. 7-11). Петар долази до места где се верни моле и куца на врата, али они испрва не могу да поверују да је то заиста Петар. Молили су се за његово ослобађање, али нису очекивали да ће им молитва бити услишена.

Сила молитве не долази из нас; то нису посебне речи и начин на који их изговарамо, нити колико их често понављамо. Она не долази због правца у коме смо окренути током молитве нити због положаја нашег тела. Сила се не јавља због реликвија, икона, свећа и бројаница. Она долази од Свемогућег који чује наше молитве и услишава их. Молитвом долазимо у контакт са Свемогућим Богом и треба да очекујемо чак и немогуће, без обзира на то да ли ће нас он услишити. Какав год да је одговор на наше молитве, Бог коме се молимо је извор молитвене силе и он може и хоће да нас услиши према својој савршеној вољи и у право време.Врати се на Српску страну

Шта је сила молитве?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries