settings icon
share icon
Питање

Шта значи имати лични однос са Богом?

srpski
Одговор


Лични однос са Богом почиње оног тренутка кад постанемо свесни потребе за њим, признамо да смо грешни и у вери прихватимо Исуса Христа за свог Спаситеља. Бог, наш небески Отац, одувек је желео да нам буде близу и да успостави однос. Пре него што су згрешили (1. Мој. 3), Адам и Ева су лично познавали Бога. Шетали су и разговарали с њим у Еденском врту сваког дана. Падом у грех људи су се одвојили од Бога и изгубили заједништво са њим.

Оно што многи не шватају или их није брига је то да нам је Исус дао најлепши поклон – прилику да ако поверујемо у њега проведемо вечност с њим. “Смрт је, наиме плата за грех, а благодатни дар Божији је - вечни живот у Христу Исусу, Господу нашем” (Римљанима 6:23). Бог је у Исусу Христу постао човек да би преузео наше грехе, умро а затим и ускрснуо, доказујући тиме своју победу над смрћу и грехом. “Стога сад нема осуде за оне који су у Христу Исусу” (Римљанима 8:1). Ако прихватимо овај поклон, постаћемо угодни Богу и моћи ћемо да успоставимо однос са њим.

Однос са Богом значи да треба да га укључимо у свакодневни живот. Треба да му се молимо, читамо његову реч и размишљамо о стиховима да бисмо га боље упознали. Треба да се молимо за мудрост (Јаков 1:5) која је највредније благо које човек може да стекне. Треба да му изнесемо своје потребе и тражимо у Исусово име (Јован 15:16). Исус је једини који нас воли толико да је дао свој живот за нас (Римљанима 5:8) и једини који је премостио провалију између нас и Бога.

Свети Дух нам је дат да буде наш Саветник. „ Ако ме љубите, држаћете моје заповести. И ја ћу молити Оца, па ће вам дати другог помагача - утешитеља да буде са вама довека, Духа истине, кога свет не може да прими, јер га не види и не познаје; ви га познајете, зато што борави код вас и биће у вама” (Јован 14:15-17). Исус је ово рекао пре него што је умро. После његове смрти Свети Дух је постао доступан свима који искрено желе да га приме. Он пребива у срцима верника и никад их не напушта. Он нас саветује, учи истини и мења. Без њега не бисмо били способни да се боримо против искушења и зла. Када он има контролу над нама рађамо његове плодове а то су љубав, радост, мир, дуготрпљење, честитост, доброта, вера, кротост и уздржљивост (Галатима 5:22-23).

С Богом није тешко имати лични однос као што то неки мисле и у томе нема никакве тајанствене формуле. Чим неко постане дете Божије, он прима Светог Духа који почиње да ради у његовом срцу. Нови верник треба да се моли, чита Библију и придружи цркви која негује чисту библијску доктрину. Све то помаже у духовном расту. Заједништво са Богом је вера да у сваком дану имамо његову помоћ и подршку. Можда ове промене неће одмах бити видљиве, али с временом истине које учимо постају много јасније.Врати се на Српску страну

Шта значи имати лични однос са Богом?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries