settings icon
share icon
Питање

Зашто да не извршим самоубиство?

srpski
Одговор


Моје срце је тугује због оних који размишљају да заврше свој живот самоубиством. Ако си то ти управо сада, вероватно имаш различите емоције као што је осећај безнадежности и очаја. Можда се осећаш као да си у најдубљој јами, и сумњаш да постоји зрачак наде да ће ствари бити боље. Изгледа да ником није стало или да нико не разуме како ти је. Живот није вредан живљења…или јесте?

Многи су имали овако тешке емоције с времена на време. Питања која су ми се јављала када сам био у тешком емоционалном стању била су: „Да ли је могуће да је ово воља Божија за мене, воља Оног који ме је створио?“, „Да ли је Бог исувише мали да би ми помогао?“, „Да ли су моји проблеми сувише велики за Њега?“

Срећан сам што могу да ти кажем да ако на неколико тренутака дозволиш Богу да буде истински Бог у твом животу сада, Он ће ти показати колико је заиста велики! „Јер Богу ништа није немогуће“ (Лука 1,37). Можда су ожиљци од прошлих повреда довели до тога да си савладан осећњем одбачености и напуштености. То може да води у осећај самосажаљења, беса, горчине, осветољубивих мисли или дела, нездравог страха, итд., што је можда довело до проблема у неким од твојих најважнијих односа. Међутим, самоубиство би само донело пустош у животе твојих љубљених које ти никада ниси намеравао да повредиш; емотивне ожиљке са којима би требало да се боре до краја својих живота.

Зашто не треба да извршиш самоубиство? Пријатељу, није битно колико су ствари лоше у твом животу, постоји Бог љубави који чека да му дозволиш да те проведе кроз тунел очаја и изведе те у своју чудесну светлост. Његово име је Исус.

Овај Исус, безгрешни Син Божији, се поистовећује са тобом у твојој одбачености и понижењу. Пророк Исаија је за Њега написао: „Јер изниче пред Њим као шибљика, и као корен из суве земље; не би обличја ни лепоте у Њега; и видесмо га, и не беше ништа на очима чега ради бисмо га пожелели. Презрен беше и одбачен између људи, болник и вичан болестима и као један од кога свако заклања лице, презрен да га ни за шта не узимасмо. А, Он болести наше носи и немоћи наше узе на се, а ми мислисмо да је рањен, да га Бог бије и мучи. Али Он би рањен за наше преступе, избијен за наша безакоња; кар беше на Њему нашега мира ради, и раном Његовом ми се исцелисмо. Сви ми као овце зађосмо, сваки нас се окрену својим путем и Господ пусти на Њега безакоње свих нас.“ (Исаија 53,2-6).

Пријатељу, све ово је Исус издржао да би ти сви твоји греси могли бити опрпштени! Без обзира колико тешка је кривица коју носиш на себи, знај да ће ти Он опростити ако се понизно покајеш (окренеш се од својих греха ка Богу). „Призови ме у невољи својој, избавићу те (ослободити), и ти ме прослави“ (Псалам 50,15). Ништа што си икада урадио није толико лоше да Исус не може да ти опрости. Неки од Његових најизабранијих слуга у Библији су почини ужасне грехе, као, убиство (Мојсије), прељуба (краљ Давид), физичко и емоционално злостављање (апостол Павле). Ипак, они су пронашлли опроштење и нов изобилан живот у Господу. „Опери ме добро од безакоња мога, и од греха мога очисти ме“ (Псалам 51,2). „Према томе, ако је ко у Христу – ново је створење; старо је прошло, види, постало је ново“ (2 Коринћанима 5,17).

Зашто не треба да извршиш самоубиство? Пријатељу, Бог је спреман да обнови оно што је „сломљено“... управо живот који сада живиш и који желиш да окончаш самоубиством. Пророк Исаија је написао: „Дух је Господа Бога на мени, јер ме Господ помаза да јављам добре гласе кроткима, посла ме да завијем рањене у срцу, да огласим заробљенима слободу и сужњима да ће им се отворити тамница...да утешим све жалосне, да учиним жалоснима…да им дам накит место пепела, уље радости место жалости, одело за похвалу место духа тужнога, да се прозову храстови правде, сад Господњи за славу Његову“ (Исаија 61,1-3).

Дођи Исусу, и дозволи му да обнови твоју радост и осећај да си користан верујући му за почетак нечег новог у твом животу. „Врати ми радост спасења свога, и дух владалачки нека ме поткрепи. Господе, отвори уста моја и она ће казати хвалу твоју. Јер жртве нећеш, ја бих је принео; за жртве паљенице не мариш. Жртва је Богу дух скрушен, срца скрушена и поништена не одбацујеш Боже“ (Псалам 51,12. 15-17).

Да ли желиш да прихватиш Господа као свог Спаситеља и Пастира? Он ће управљати твоје мисли и кораке, дан по дан, кроз своју Реч, Библију. „Уразумићу те и показаћу ти пут којим да идеш; саветоваћу те, око је моје на теби“ (Псалам 32,8). „И тврђа времена твога, сила спасења твога биће мудрост и знање; страх Господњи биће благо твоје“ (Исаија 33,6). У Христу, још увек ћеш имати борбе, али ћеш сада имати НАДУ. Он је Он „пријатељ вернији од брата“ (Приче 18,24). Нека благодат Господа Исуса буде са тобом у тренутку твоје одлуке.

Ако желиш да поверујеш у Исуса Христа као свог Спаситеља, реци Богу ове речи из свог срца. „Боже, потребан си ми у мом животу. Молим те, опрости ми све што сам учинио. Верујем у Исуса Христа и верујем да је Он мој Спаситељ. Молим те, очисти ме, исцели ме и обнови моју радост у животу. Хвала ти за Твоју љубав за мене, и за Исусову смрт за мене.“Врати се на Српску страну

Зашто да не извршим самоубиство?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries