settings icon
share icon
Питање

Шта представљају Ново небо и Нова земља?

srpski
Одговор


Многи људи имају погрешну представу о томе шта небо представља. У Откривењу, поглавља 21-22 нам дају детаљну слику Новог неба и Нове земље. После последњих времена, садашње небо и земља ће бити уништени и замењени Новим небом и Новом земљом. Вечно пребивалиште верника биће Нова земља. Нова земља је то “небо” на коме ћемо провести вечност. Нова земља је место на коме ће се налазити нови Јерусалим, небески град. Нова земља је та која ће имати бисерна врата и златне улице.

Небо – Нова земља – је место у физичком смислу где ћемо ми пребивати у својим прослављеним телима (види Прву Коринћанима 15:35-58). Концепт по коме је небо у “облацима”, је небиблијски. Концепт да ћемо ми бити “духови који плутају по небу” је небиблиски. Небо које ће верници искусити ће бити нова и савршена планета на којиој ћемо пребивати. Нова земља ће бити слободна од греха, зла, болести, патње и смрти. Вероватно ће бити слична садашњој земљи, или ће чак бити као поново створена наша садашња земља – али без проклетства и греха.

Шта ће се десити са Новим небом? Потребно је да се подсетимо да у старо време, “небо" се односило на небеса и свемир, пођеднако као и на краљевство у коме пребива Бог. Тако да, када Откривење 21:1 говори о Новом небу, то вероватно указује на то да ће цео универзум бити поново створен, Нова земља, небеса и свемир. Чини се као да ће Божије "небо" бити створено поново, да би свему у универзуму се дао "нови почетак" било физички или духовни. Да ли ћемо имати приступ Новом небу у вечности? Вероватно...но морамо да сачекамо да би то открили! Нека да, сви ми дозволимо Божијој речи да уобличи наше разумевање неба!Врати се на Српску страну

Шта представљају Ново небо и Нова земља?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries