settings icon
share icon
Питање

Који је прави начин крштења?

srpski
Одговор


Најједноставнији одговор на ово питање налази се у речи „крштење“. Она потиче од грчке речи која значи „потопити у воду“. Зато је крштење или поливање оксиморон, нешто што је само по себи контрадикторно. Крштење прскањем би значило „потпити некога у воду прскањем“. Крштење подразумева потапање у воду.

Крштење илуструје верниково поистовећење са Христовом смрћу, сахраном и васкрсењем. „Или не знате да смо сви ми, који смо крштени у Христа Исуса, у његову смрт крштени? Тако смо ми крштењем у смрт заједно с њим сахрањени, да бисмо, као што је Христос васкрснут из мртвих очевом славом, и ми на исти начин живели новим животом.“ (Римљанима 6:3-4). Дело потапања у воду је слика умирања и сахране са Христом. Устајање из воде илуструје Христово васкрсење. И зато је крштење попатањем једини метод крштења који илуструје сахрану са Христом и васкрсење са њим. Крштење прскањем и поливањем је настало као резултат небиблијског практиковања крштавања деце.

Крштење потапањем, иако је најбиблијскији начин поистовећења са Христом, није, као што неки верују, предуслов за спасење. Оно је пре чин послушности, јавног објављивања вере у поистовећењу са Христом и није, као што неки верују, предуслов за спасење. Крштење је слика нашег напуштања старог живота и постајање новог бића (2. Коринћанима 5:17). Крштење потапањем је једини начин крштења који у потпуности илуструје ову радикалну промену.Врати се на Српску страну

Који је прави начин крштења?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries