settings icon
share icon
Питање

Шта да ради хришћанин који је у браку са неверником?

srpski
Одговор


Брак са неверником може да буде једно од најтежих искушења у животу хришћанина. Брак је свети завет који двоје људи спаја у једно тело (Матеј 19:5). Верник и неверник тешко постижу хармонију у браку (2. Коринћанима 6:14-15). Ако се један партнер обрати после венчања, убрзо долази до значајних размимоилажења због служења различитим ауторитетима.

У оваквој ситуацији хришћани често гледају како да се извуку из брака, убеђени да је то једини начин да покажу приврженост Богу. Међутим, његова реч говори другачије. Веома је важно остати чврст и тражити начин да се Бог прослави у таквим ситуацијама (1. Коринћанима 7:17). Библија се посебно обраћа онима који су у браку са неверницима: “А осталима говорим ја, не Господ: ако неки брат има жену која не верује, и она пристаје да живи с њим, нека је не отпушта. И жена која има мужа који не верује, а он пристаје да живи с њом, нека не отпушта мужа. Муж који не верује, наиме, посвећен је верном женом, и жена која не верује посвећена је братом; ваша деца би иначе била нечиста, а сад су света” (1. Коринћанима7:12-14).

Они који су у браку са неверницима треба да се моле за силу Светог Духа да би могли јавно да исповедају Христа и живе у његовој светлости (1. Јованова 1:7). Морају да траже Божију силу која мења срца и да рађају плодове Духа (Галатима 5:22-23). Жена хришћанка мора да се подређује неверном мужу (1. Петрова 3:1) и да остане близу Бога како би добила снагу за то.

Хришћани не треба да буду усамљени, већ морају да нађу подршку у цркви и групама за проучавање Библије. Брак са нехришћанином не мења светост тог односа и зато верник треба да се моли за свог партнера и да буде добар пример Божијег детета (Филипљанима 2:14). Нека речи из 1. Петрове 3:1, да неверни супружник буде придобијен, буду нада и циљ сваког хришћанина који је у браку са неверником.Врати се на Српску страну

Шта да ради хришћанин који је у браку са неверником?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries