settings icon
share icon
Питање

Да ли брак омета твој однос са Богом?

srpski
Одговор


Тема брака и његовог могућег ометања нечије службе са Богом била је Павлова брига у 1. Коринћанима 7. Због тога је тврдио да је најбоље за особу која није у браку да остане како јесте – неудата/неожењена. Међутим, шватао је да је способност да неко живи а да не „гори" од жудње дар који није свима дат (стихови 7-9). Он тврди у стиховима 32-35 да особе које нису у браку могу да служе Господу без ометања јер не морају да усмеравају део свог живота на удовољавање брачном другу. Међутим, такође је рекао да било и браку или не, требало би да се фокусирамо на службу Христу (стихови 28-31).

Чињеница је ипак да Исус није позвао само оне који нису у браку – то што је изабрао Петра, ожењеног човека (Матеја 8:14) као једног од својих најближих ученика – говори да брак не мора да спречава нечију блискост са Христом. Исто тако, у Старом Завету постоје две особе (између осталих) које су биле блиске са Богом. Једна особа била је Данило, друга Мојсије. Један је био неожењен, други је био ожењен. Тако да можемо да вдимо да брак није био одлучујући фактор у одређивању блискости са Богом.

Кључно је да брак не би ометао блискост особе са Христом да буде сигурна да се венчала „ у Господу" (1. Коринћанима 7:39). Или да то другачије срочимо, „не вуците са неверницима јарам који је за вас туђ" (2. Коринћанима 6:14) улазећи у брак било са неверником или верником који нема исте доктриналне основе или исту жељу да служи Христу целим срцем. Ако се неко венча „у Господу", Писмо обећава благодати доброг супружника (Пословице 27:17; Проповедник 4:9-12) и брачни друг постаје помоћ и охрабрење у нечијем ходу са Христом.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли брак омета твој однос са Богом?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries