settings icon
share icon
Питање

Како да живим свој живот за Бога?

srpski
Одговор


Бог нам је дао нека врло јасна упутства у својој Речи како да живимо за Њега. Ово укључује заповест да волимо једни друге (Јован 13:34-35), позив да пратимо Њега по цену одрицања од својих жеља (Матеј 16:24), опомена да се бринемо за сиромашне и у потреби (Јаковљева 1:27) и упозорење да се не понашамо грешно као они који не познају Бога (1. Солуњанима 5:6-8). Исус је дао сажетак живота који треба да се живи за Бога када је учитељ закона питао које су најважније заповести. Исус је одговорио: „Слушај, Израиљу, Господ Бог наш — једини је Господ. ,Љуби Господа Бога свога свим срцем својим, свом душом својом, свом мишљу својом и свом снагом својом. Ово је друга: ,Љуби свога ближњег као самога себе'. Друге заповести, веће од ових, нема'" (Марко 12:29-31).

Исусова молитва пре Његовог распећа, такође, баца светло на нашу сврху. У односу на вернике, Он се молио: „Дао сам им славу, коју си ти дао мени, да буду једно као што смо ми једно; ја у њима, а ти у мени, да буду савршено уједињени, да зна свет да си ме ти послао, и да си их љубио као што си љубио мене. Оче, желим да они, које си ми дао, буду са мном тамо где сам ја, да гледају моју славу, коју си ми дао, зато што си ме љубио пре створења света. Оче праведни, свет те није упознао, а ја сам те упознао, па и ови сазнаше да си ме ти послао. И обзнанио сам им твоје име и обзнанићу, да љубав, којом си ме љубио, буде у њима и ја у њима" (Јован 17:22-26). Исусова жеља је однос са нама.

Вестминстерски краћи катихизис каже: „Човеков главни циљ је да прослави Бога и ужива заувек у Њему". Живот који се живи за Бога прославља Бога. Ми следимо Бога целим својим бићем – срцем, душом, умом и снагом. Обитавамо у Христу (Јован 15:4,8) и зато поступамо као Он када волимо друге. На тај начин, доносимо славу Његовом имену и такође уживамо у односу за који смо првобитно створени.

Они који желе да живе за Бога морају да Га траже у Његовој Речи. Морамо да тражимо вођство Светог Духа да бисмо применили Реч у нашим животима. Живети за Бога значи одустати од себе и тражити Божију вољу изнад свега. Док се приближавамо Богу и упознајемо Га боље, Његове жеље ће, на природан начин, постати наше. Како сазревамо, наша жеља да слушамо Божије заповести повећава се како се и наша љубав према Њему повећава. Као што је Исус рекао: „Ако ме љубите, држаћете моје заповести" (Јован 14:15).Врати се на Српску страну

Како да живим свој живот за Бога?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries