settings icon
share icon
Питање

Како је могло да буде светло првог дана стварања, ако је сунце створено тек четвтог дана?

srpski
Одговор


Питање како је могло да буде светло првог дана стварања,ако је сунце створено тек четвртог је уобичајено. Постање1:3-5 говори; „Бог рече: ,Нека буде светлост!ʾ И би светлост. Бог виде да је светлост добра; и Бог растави светлост од таме. Светлост назва Бог дан, а таму назва ноћ. Тако би вече, а затим јутро. Дан први″. Неколико стихова касније сазнајемо: „Бог рече: ,Нека буду светло у простору небеском да дели дан и ноћ, да буду знаци који ће обележити време, дане и године. И нека светле на простору небеском да обасјавају земљу!ʾ И би тако. И Бог створи два велика светла: светило веће да управља даном, и светило мање да управља ноћу, а створи и звезде. Бог их постави у простор небески да обасјавају земљу, и да управљају даном и ноћу те да деле светлост од таме. И Бог виде да је то добро. И би вече, и би јутро. Дан четвртиʾ″ (Постање 1:14-19). Како је ово могуће? Како је могуће да постоји светло, јутра и вечери првог, другог и трећег дана, ако су сунце, месец и звезде створени тек четвртог дана?

Ово представља проблем једино ако не узмемо у обзир неограниченог и свемогућег Бога. Богу није потребно сунце, месец и звезде да би обезбедио светло. Бог је светло! Прва Јованова 1:5 говори: „ И ово је вест коју смо чули од њега и вама јављамо mdash; да је Бог светлост и у њему нема никакве таме". Сам Бог је биио светло прва три дана стварања, као што ће бити на новом небу и новој земљи: „И ноћи неће више бити и неће им бити потребна светлост светиљке, ни сунца, јер ће их Господ Бог обасјавати и цароваће у све векове″ (Откривење 22:5). Док није створио сунце, месец и звезде, Бог је чудесно обезбеђивао светлост током „дана" и можда је то радио и током„ноћи" (Постање 1:14).

Исус је рекао: „Опет прозбори даље Исус говорећи: ја сам светлост света; ко иде за мном, неће ходити по тами, него ће имати животну светлост″ (Јован 8:12). Много важније од светла дана је Светло које обезбеђује вечни живот онима који верују у Њега. Они који не верују у Њега биће осуђени на „крајњу таму; онде ће бити плач и шкргут зуба″ (Матеј 8:12).

EnglishВрати се на Српску страну

Како је могло да буде светло првог дана стварања, ако је сунце створено тек четвтог дана?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries