settings icon
share icon
Питање

Како могу да се спасим?

srpski
Одговор


Ово једноставно, но веома дубоко питање је најважније питање које може да се постави. „Како могу да будем спашен?“, се односи на то где ћемо провести вечност пошто се наш живот заврши овде на земљи. Не постоји ништа важније од питања наше вечне судбине. Захвални смо да је Библија веома јасна по питању тога како неко може да буде спашен. Чувар затвора из Филипа је питао Павла и Силу: „Господо, шта треба да чиним да бих се спасао?“ (Дела 16,30). Павле и Сила су одговорили: „Поверуј у Господа Исуса, па ћеш бити спасен“ (Дела 16,31).

Како могу да будем спашен? Зашто треба да будем спашен?

Сви ми смо заражени грехом (Римљанима 3,23). Ми смо рођени са грехом (Псалам 51,5), и сви ми лично изабирамо да грешимо (Проповедник 7,20; 1. Јованова 1,8). Грех је нешто што нас поробљава. Грех нас раздваја од Бога. Грех нас води путем вечног уништења.

Како могу да будем спашен? Спашен од чега?

Због свог греха, сви заслужујемо смрт (Римљанима 6,23). И док је физичка последица греха физичка смрт, то није једина врста смрти која је последица греха. Сваки грех је у крајњем случају почињен против вечног и бесконачног Бога (Псалам 51,4). Због тога, праведна казна за наш грех је такође вечна и бесконачна. Оно од чега треба да будемо спашени је вечна пропаст (Матеј 25,46; Откривење 20,15).

Како могу да будем спашен? На који начин је Бог обезбедио спасење?

Будући да је праведна казна за грех бесконачна и вечна, само Бог може да плати ту казну, јер је Он једини бесконачан и вечан. Али Бог, због своје божанске природе, није могао да умре. Зато је Бог постао људско биће у особи Исуса Христа. Бог је узео људско тело, живео је међу нама и учио нас. Када су људи одбацили Њега и његову поруку и тражили да га убију, Он је својевољно Себе жртвовао за нас, дозвољавајући да буде разапет (Јован 10,15). Из разлога што је Исус Христ био човек, могао је да умре; а из разлога што је Исус Христос био Бог, Његова смрт је имала бесконачну и вечну вредност. Исусова смрт на крсту је савршена и потпуна плата за наш грех (1. Јованова 2,2). Он је преузео последице које смо ми били заслужили. Исусово васкрсење из мртвих је показало да је Његова смрт заиста задовољавајућа жртва за грех.

Како могу да будем спашен? Шта треба да урадим?

„Поверуј у Господа Исуса, па ћеш бити спасен“ (Дела 16,31). Бог је већ урадио све што је требало. Све што треба да урадиш је да у вери прихватиш спасење које Бог нуди (Ефесцима 2,8-9). Поуздај се потпуности искључиво у Исуса као плату за твоје грехе. Веруј у Њега, и нећеш пропасти (Јован 3,16). Бог ти нуди спасење као дар. Све што треба да урадиш је да га прихватиш. Исус је пут спасења (Јован 14,6).

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Како могу да се спасим?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries