settings icon
share icon
Питање

Да ли хришћани треба да користе хороскопе?

srpski
Одговор


Сврха хороскопа је да се стекне увид у карактер неке особе и да се предвиди будућност. Основно веровање у астрологији је да планете и звезде врше утицај на наше животе. Људи који поседују посебна знања –астролози – могу да предвиде догађаје у животу неке особе. Нажалост, већина водећих новина садржи одељак о хороскопима, а још је тужније да многи хришћани читању њихове хороскопе.

Библија јасно забрањује прорицање, врачање и призивање мртвих (Поновљени закон 18:10-14). Божији народ треба да слуша само Бога (Поновљени закон 18:15). Било који други извор вођства, информација и откривења треба да се одмах одбаци (види такође Дела 16:16-18). Библија указује на Христа као једино извориште наше вере (Дела 4:12; Јеверејима 12:2). Наше поверење је једино у Бога и знамо да ће Он да управља нашим корацима (Изреке 3:5-6). Вера у било шта друго осим Бога није исправна.

Стога, астрологија се супротставља библијском учења на бар два начина: заступа веру у нешто друго осим Бога и то је вид врачања. Не можемо да одредимо Божију вољу за наше животе путем хороскопа. Као хришћани, треба да читамо Библију и молимо се Богу да бисмо стекли мудрост и вођство. Консултовање хороскопа је кршење Божијег начина комуникације са Његовом децом. Чврсто верујемо да хришћани треба да одбаце хороскопе.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли хришћани треба да користе хороскопе?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries