settings icon
share icon
Питање

Да ли постоји небо?

srpski
Одговор


Небо заиста постоји. Библија говори да је небо Божији трон (Исаија 66:1; Дела 7:48-49; Матеј 5:34-35). Након што је Исус васкрсао и показао се својим ученицима, “би узет на небо и седе с десне стране Бога” (Марко 16:19; Дела 7:55-56). “Јер Христос не уђе у рукотворену светињу, слику оне праве светиње, него у само небо, да се сад покаже пред лицем Божијим за нас” (Јеврејима 9:24). Исус није само отишао први и ушао тамо због нас, већ и данас обавља своју службу првосвештеника у правој светињи коју је подигао Бог (Јеврејима 619-20; 8:1-2).

Сам Исус је рекао да у Божијој кући има много станова и да иде тамо пре нас да би нам припремио место. Због његове речи имамо поуздање да ће се једног дана вратити на Земљу и одвести нас тамо где је он сад, у небо (Јован 14:1-4). Наше веровање у вечни дом у небу темељи се на Исусовом недвосмисленом обећању. Небо је стварно место, оно доиста постоји.

Када поричу постојање неба, људи не демантују само писану Божију реч, већ и дубоку чежњу своје душе. Павле се бавио овим проблемом у својој посланици Коринћанима, потичући их да се држе своје небеске наде како се не би обешрабрили. И премда сад “уздишемо и чезнемо” у овоземаљском телу, увек имамо небеску наду и жељу да стигнемо тамо (2. Коринћанима 5:1-4). Павле потиче Коринћане да се радују својој вечној кући на небесима, јер ће им то помоћи да преброде тешкоће и разочарења у животу. “Јер садашња наша лака невоља остварује нам прекомерно и неизмерно, вечно изобиље славе, јер ми не мислимо на оно што се види, него на оно што се не види, јер видљиве ствари су привремене, а невидљиве су вечне” (2. Коринћанима 4:17-18).

И као што је Бог ставио у људска срца сазнање да он постоји (Римљанима 1:19-20), на исти начин смо “програмирани” да чезнемо за небом. То је тема која се провлачи кроз безброј књига, песама и уметничких дела. Нажалост, грех нам је запречио пут до неба. Пошто је небо пребивалиште светог и савршеног Бога, греху тамо нема места нити може да се толерише. Срећом, Бог нам је дао кључ који отвара небеска врата, Исуса Христа (Јован 14:16). Сви они који верују у њега и траже опрост грехова наићи ће на небеска врата широм отворена. Нека нас будућа слава нашег вечног дома инспирише да служимо Богу верно и неподељеног срца. “Кад, дакле, браћо, имамо поуздање да улазимо у светињу крвљу Исуса, који нам је отворио нови и живи пут кроз завесу, то јест, његово тело, и кад имамо великог свештеника над Божијим домом, приступајмо с истинитим срцем у пуној вери, очишћени у срцима од зле савести и опрана тела чистом водом” (Јеврејима 10:19-22).Врати се на Српску страну

Да ли постоји небо?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries