settings icon
share icon
Питање

Како небо може бити савршено ако сви наши вољени нису тамо?

srpski
Одговор


Реч савршенство носи идеју целовитости и недостатка ничега. Ако је нешто савршено, онда је комплетно. Па како небо може бити савршено ако неки људи недостају? Зар не би било боље да су сви наши најмилији тамо?

Бог је савршен (Псалам 18:30). Божје пребивалиште је савршено. Божји план спасења је савршен. У Божјем плану (који је савршен) Он протеже Христову праведност на све који се уздају у Њега. Шта се дешава са онима који не верују у Христа? Они одбацују савршенство, одбацују Божје пребивалиште и одбацују самога Бога. Као што каже Јован 3:18: „ Ко верује у њега - томе се не суди; а ко не верује - већ је осуђен, што није веровао у име јединороднога Сина Божијег." Присилити људе да верују, игнорисати њихов грех или заобиц́и Христа би значило уништити савршенство неба.

Када стигнемо на небо, наша перспектива ц́е се променити. Наша ограничена, земаљска перспектива биц́е замењена светом, небеском перспективом. Говорец́и о вечном стању, Откривење 21:4 каже да ц́е Бог „отрти сваку сузу с њихових очију, и неће више бити смрти, ни жалости, ни вике, ни бола, јер оно прво прође." Недостајање наших најмилијих би вероватно спадало у категорију бола или жалости. Можда их се уопште нец́емо сећати. Можда ц́емо шватити како одсуство наших вољених слави Бога. „ Јер сад гледамо као помоћу огледала - у загонетки, а онда ћемо лицем у лице. Сада сазнајем делимично, а онда ћу сазнати потпуно, као што сам и сам потпуно познат" (1. Коринц́анима 13:12). У међувремену, прихватамо вером да је истина оно што Бог каже о небу и да ц́емо доживети савршенство за целу вечност.

Кратак опис вечности можете видети у Откривењу 21—22. Све је ново; све је сјајно, славно и благословено. И ми ћемо бити део тога. Наша тела, душе и духови биц́е потпуно благословени. Грех више нец́е бити фактор, а наше мисли ц́е бити у складу са Божјим (1. Јованова 3:2). Бог има план да утеши свој народ (Исаија 40:1), да усаврши своје откупљене (Јеврејима 10:14) и да се брине за њих сву вечност (Псалам 23:6).

Тренутно, наш фокус не би требало да буде на томе како можемо да уживамо у небу или вечном стању без свих наших вољених тамо; уместо тога, требало би да се усредсредимо на то како можемо да упутимо своје вољене на веру у Христа — тако да они буду тамо.

EnglishВрати се на Српску страну

Како небо може бити савршено ако сви наши вољени нису тамо?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries