settings icon
share icon
Питање

Како могу да имам исправан однос са Богом?

srpski
Одговор


Да бисмо могли да имамо „исправан“ однос са Богом, прво морамо да разумемо шта то што је „погрешно“. Одговор је грех. „…нема никога добро да твори, нема ниједнога“ (Псалам 14,3). Ми смо се побунили против Божијих заповести; „сви ми као овце зађосмо“ (Исаија 53,6).

Лоша вест је да је плата за грех смрт. „Која душа згреши, она ће погинути“ (Језекиљ 18,4). Добра вест је да нас је Бог који нас воли потражио да би нас спасао. Исус објављује да је сврха Његовог доласка „да потражи и спасе оно што је пропало“ (Лука 19,10), и Он је прогласио сврху испуњеном када је умро на крсту, речима: „Свршено је!“ (Јован 19,30).

Имање исправног односа са Богом започиње са признавањем властитог греха. Затим долази понизно исповедање греха Богу (Исаија 57,15) и одлучност да се грех остави. „…устима се исповеда на спасење.“ (Римљанима 10,10).

Вера мора да прати покајање. Посебно, вера да су Исусова пожртвована смрт и чудесно васкрсење разлог што је Он наш спаситељ. „Ако, дакле, својим устима исповедиш да је Исус Господ и поверујеш у свом срцу да га је васкрсао из мртвих, бићеш спасен“ (Римљанима 10,9). И многи други одељци говоре о неопходности вере, као што су Јован 20,27; Дела 16,31; Галатима 2,16; 3,11. 26; и Ефесцима 2,8.

Имати исправан однос са Богом је ствар твог одговора на оно што је Бог урадио за тебе. Он је послао Спаситеља, Он је обезбедио жртву за твој грех (Јован 1,29), и Он ти нуди обећање: „И биће спасен свако ко призове име Господње.” (Дела 2,21).

Предивна илустрација покајања и опроштења налази се у причи о блудном сину (Лука 15,11-32). Млађи син је потрошио очев дар на сраман начин (стих 13). Када је шватио своју грешку, одлучио је да се врати кући (стих 18). Претпоставио је да га више неће сматрати за сина (стих 19), али није био у праву. Отац је волео свог бунтовника који се вратио, више него икад (стих 20). Све је било заборављено, и славље је уследило (стих 24).

Бог је добар и Он се држи својих обећања, укључујући и обећање опроштења. „Бог је близу оних који су скрушена срца, и помаже онима који су смерна духа.“ (Псалам 34,18).

Ако желиш да имаш исправан однос са Богом, ево једноставне молитве. Упамти, изговарање ове или било које друге молитве те неће спасити. Само вера у Христа те може спасити од греха. Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш што ти је омогућио спасење. „Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Али је Исус Христос преузео казну коју ја заслужујем, тако да ми вером у Њега може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и поуздам се у Тебе за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин!“

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Како могу да имам исправан однос са Богом?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries