settings icon
share icon
Питање

Шта је Исус мислио када је рекао „овај нараштај неће проћи?

srpski
Одговор


Овај Исусов цитат у односу на задња времена налази се у Матеју 24:34, Марку 13:30 и Луки 21:32.„Заиста вам кажем да овај нараштај неће проћи док се све ово не збуде". Кључ разумевања оног што Исус мисли је контекст; морамо да разумемо стихове који окружују стих 34, али посебно стихове који му претходе. У Матеју 24:4-31, Исус говори о будућим догађајима. Генерација људи који живе када се ови догађаји буду десили је генерација о којој Исус говори да „неће проћи" док се Он не врати. Исус је већ рекао онима који су живели током Његове земаљске службе да ће се царство „узети од њих" (Матеј 21:43). Стога, оно што Матеј 24-25 говори о будућем времену. Реч „генерација" односи се на људе који ће бити живи у будућности када се догађаји из Матеја 24-25 десе.

Друга могућност је да је Исус давао пророштво са „двоструким испуњењем". Нешто од оног што је Он предвиђао ће се десити током живота генерације којој је говорио. Нека од Исусових пророчанстава можда су се испунила када су Римљани уништили Јерусалим 70. године нове ере. Проблем са овим гледиштем је што није у складу са Исусовом изјавом да ће „све ово да се збуде" у „овом нараштају". Стога, најбоље је разумети "овај нараштај" као нараштај током којег ће се десити задња времена.

У суштини, Исус говори да, када једном догађаји задњих времена почну, десиће се брзо. Тај концепт одзвања и у многим другим библијским одломцима (Матеј 24:22; Марко 13:20; Откривење 3:11; 22:7,12,20).Врати се на Српску страну

Шта је Исус мислио када је рекао „овај нараштај неће проћи?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries