settings icon
share icon
Питање

Шта је плод Светог Духа?

srpski
Одговор


Галатима 5:22-23 каже: „А плод Духа је љубав, радост, мир, дуготрпљење, честитост, доброта, вера, кротост, уздржљивост.” Плод Светог Духа је резултат присуства Светог Духа у животу хришћанина. Библија јасно говори да сви примају Светог Духа у тренутку када поверују у Исуса Христа (Римљанима 8:9; 1. Коринћанима 12:13; Ефесцима 1:13-14). Једнан од главних разлога за улазак Светог Духа у живот хришћанина је да би променио његов живот. Дело Светог Духа је да нас промени према Христовом лику, да бисмо били више налик њему.

Плод Духа је у потпуном контрасту са делима грешне природе из посланице Галатима 5:19-21, “А плотска дела су позната, то су: блуд, нечистота, распојасаност, идолопоклонство, чарање, непријатељства, свађа, пакост, срдња, сплетке, раздори, странке, зависти, пијанке, пировања, и овима слична, за која вам унапред говорим, као што раније рекох, да они који тако шта чине неће наследити царства Божијег.“ Овај одељак описује све људи који не познају Христа и тиме нису под утицајем Светог Духа. Наше грешно тело производи одређене плодове који осликавају нашу природу а Свети Дух производи плодове који осликавају Његову природу.

Хришћански живот је битка грешног тела против нове природе коју нам Христ даје (2. Коринћанима 5:17). Као грешна људска бића и даље смо заробљени у тело које жели грешне ствари (Римљанима 7:14-25). Као хришћани имамо Светог Духа који производи у нама свој плод и имамо силу Светог Духа за победу над делима грешне природе (2. Коринћанима 5:17; Филипљанима 4:13). Хришћанин никада у потпуности нема победу у погледу показивања плода Светог Духа. Међутим, сврха хришћанског живота, између осталог је да стално у све већој мери ствара Његове плодове – и да дозволи Светом Духу да победи и окрене се против грешних жеља. Плод Духа је оно што Бог жели да наши животи одражавају, и уз помоћ Светог Духа, то је могуће!Врати се на Српску страну

Шта је плод Светог Духа?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries