settings icon
share icon
Питање

Шта су то четири духовна закона?

srpski
Одговор


Четири духовна закона су начин да се објави Радосна вест о спасењу које нам је доступно кроз веру у Исуса Христа. То је једноставан начин којим се важне информације из Еванђеља представљају кроз четири принципа или тачке.

Први од Четири духовна закона је: „Бог те воли и за твој живот има предиван план.“ Јован 3,16 нам каже: „Јер је Бог тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки - ко верује у Њега - не пропадне, него да има вечни живот.“ Јован 10,10 нам даје разлог Исусовог доласка, „Ја сам дошао да имају живот и да га имају у изобиљу.“ Шта нас спречава да имамо Божију љубав? Шта нас спречава да имамо изобилан живот?

Други од Четири духовна закона је: „Човечанство је искварено грехом и самим тим одвојено од Бога. Стога не можемо да знамо Божији предиван план за наше животе.“ Римљанима 3,23 потврђује ову чињеницу: „сви су згрешили и тако су лишени славе Божије.“ Римљанима 6,23 нам показују последице греха: „смрт је наиме плата за грех.“ Бог нас је створио да би имали заједништво са Њим. Али, човечанство је донело грех у свет, и самим тим је одвојено од Бога. Ми смо уништили однос који је Бог намеравао да имамо са Њим. Шта је решење?

Трећи од Четири духовна закона је: „Исус Христос је једина замена за наш грех. Кроз Исуса Христа, наши греси нам могу бити опроштени и однос са Богом обновљен.“ Римљанима 5,8 нам каже: „Али Бог показује своју љубав према нама тиме што је Христос умро за нас кад смо још били грешници.“ 1. Коринћанима 15,3-4 нам каже шта треба да знамо и верујемо како бисмо били спашени, „...да је Христос умро за наше грехе – по Писмима, и да је сахрањен, и да је васкрснут трећег дана - по Писмима...“ У Јовану 14,6 Исус Христос изјављује да је Он једини пут до спасења: „Ја сам пут и истина и живот; нико не долази к Оцу – сем кроз мене.“ Како могу да добијем овај предиван дар спасења?

Четврти од Четири духовна закона је: „Морамо да поверујемо у Исуса Христа као Спаситеља како бисмо примили дар спасења и да бисмо знали Божији предиван план за наш живот.“ Јован 1,12 нам ово описује: „А свима који га примише, даде моћ да постану деца Божија, - онима што верују у Његово име.“ Дела 16,31 јасно кажу: „Поверуј у Господа Исуса па ћеш бити спасен…!“ Можемо бити спасени једино благодаћу, искључиво вером у Исуса Христа. (Ефесци 2,8-9).

Ако желиш да поверујеш у Исуса Христа као свог Спаситеља, реци то Богу следећим речима. Изговарање ових речи те неће спасити, али вера у Христа хоће! Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш што ти је омогућио спасење. „Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Али је Исус Христос преузео казну коју ја заслужујем, тако да ми вером у Њега може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и поуздам се у Тебе за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин!“

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Шта су то четири духовна закона?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries