settings icon
share icon
Питање

Починио сам грех___________. Да ли ће ми Бог опростити?

srpski
Одговор


Именуј овде грехе које си починио______. Да, Бог може и хоће да опрости сваки грех. Доктрина окајања је оно што објашњава спасење и опроштење греха. Бог урачунава Христову праведност онима који понизно траже опроштење греха (Исаија 53:5-6; 2. Коринћанима 5:21). Он је платио пуну цену за наше грехе, а верницима је, у потпуности, опроштен сваки грех који почине – прошли, садашњи и будући. Постоји такође и свакодневно опраштање док исповедамо грехе и одричемо их се ради нашег посвећења. Уколико поредите било који грех са убиством Исуса, бледи у поређењу са тим, а ипак Исус је рекао:„Боже, опрости им, ,јер не знају шта чине" (Лука 23:34).

Идеје спасења и опроштења су нераскидиво повезане. На срећу, Божија благодат је довољна за било који и сваки грех, који год да је грех у питању. Примање опроштења зависи од појединца. Ово је прва ствар; да ли ћес примити спасење (опроштење греха) које Христос нуди? Ако је одговор „да", онда ти је у потпуности опроштен сав дуг греха (Дела 13:38-39). Ово опроштење долази по вери у Исуса и искључиво по Божијој благодати, не по поступцима или добрим делима (Римљанима 3;20,22). Спасење почиње понизним признањем да никада нећемо бити довољно добри да одемо на небо на основу сопстених заслуга и да нам је потребно опроштење. Прихватање Исуса значи веровати да су Његова смрт и васкрсење платили плату за све грехе икада почињене и да је то потребно да се покрије сав грех (2. Коринћанима 12:9).

Ако си примио Исуса Христа као свог Спаситеља, Бог ти је већ опростио сваки твој грех. Уколико ниси, признај своје грехе Богу и Он ће те очистити и обновити твој однос са Њим (1. Јованова 1:8-9). Чак и са опроштењем, можда ћес и даље искусити осећање кривице. Осећај кривице око греха је у ствари природан одговор наше савести и ту је да нас подсети да не понављамо грешне шеме понашања. Разумети да је Исус у потпуности способан да опрости грех било ког обима је нада нашег спасења. Разумети опраштање је лек за наше осећање кривице.

Сазнање о томе колико је опроштење у ствари један диван, благодатан дар од Бога који нас воли омогућава нам да видимо колико је Бог заиста диван. Када размишљамо о нашем греху и колико смо бедни и недостојни опроштења, постаје јасно да је Бог пун љубави, самилости и да је вредан нашег слављења. Наш грешни понос који се опире да тражи опроштај је оно што стоји између нас и односа са брижним Спаситељем. Али, за оне који траже опроштење, могу да верују да је Исус довољан и да је вољан да опрости и спасе их од њиховог греха и да ће они на крају ући у Његове одаје са слављењем (Псалам 100:4).Врати се на Српску страну

Починио сам грех___________. Да ли ће ми Бог опростити?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries