settings icon
share icon
Питање

Да ли грех Адама и Еве заиста има везе са тиме што су појели забрањено воће?

srpski
Одговор


Израз„забрањено воће" односи се на причу о Адаму И Еви у Рајском врту. Бог им је забранио да једу плод са дрвета познања добра и зла (Постање 2:9; 3:2). Библија не говори ништа о томе који је то тип воћа био. Традиција говори о томе да је то била јабука, али немогуће је, са сигурношћу, знати о ком се воћу ради. На основу текста из Постања, све указује на то да је то заиста било дрво са правим воћем.

Кључни елемент у одломку није било само воће, већ забрана да се са њега једе. Бог је Адаму и Еви, дао само једну забрану у својим упутствима. Да ли је постојало неко духовно својство унутар самог плода није битно. Грех је био у томе што није била испоштована Божиија заповест. Појевши плод (чин непослушности), Адам и Ева су дошли до личне спознаје о злу. Они су већ познавали добро, али сад су имали супротно искуство зла непослушности и кривице и срама који су дошли са тим. Сатанина лаж лежала је у томе да ће их познавање добра и зла начинити боговима (Постање 3:5). У стварности, они су већ били створени по Божиијем лику и имали су благослов Његове наклоности.

Лекција за нас данас је када Бог нешто забрани, то је за наше добро. Не послушати Њега, ићи својим путем и одлучивати шта је добро,а шта не за нас ће увек водити до пропасти. Наш небески Отац који нас је створио зна шта је најбоље за нас и када нешто забрани, треба да га слушамо. Када одаберемо да послушамо сами себе, уместо Његове савршене и свете воље, ствари никада не иду добро по нас. Адам и Ева су дошли до тог тужног открића пошто су окусили забрањени плод, а од тада, човечанство пати због последица њихове одлуке (Римљаима 5:12).

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли грех Адама и Еве заиста има везе са тиме што су појели забрањено воће?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries