settings icon
share icon
Питање

фамилијарни духови?

srpski
Одговор


Реч „фамилијарни" потиче од латинске речи фамилиарис што значи „слуга у домаћинству" и изражава да су гатари имали службене духове спремне да послушају њихове наредбе. Они који су намеравали да контактирају мртве, чак и данас, обично имају неког духа водича који комуницира са њима. То су фамилијарни духови.

Књига Левита 19:31; 20:6, 27 и Поновљени закон 18:9-14 помиње „мртве и духове " и забрањује контакт са њима, јер су гадост пред Годподом. Медијум је неко који је веза за наводно контактирање или комуницирање са мртвима у име живих. У стварности, медијуми контактирају демоне који убеђују медијуме да су они „фамилијарни" и да им може веровати. Активности у вези са медијумима и фамилијарним духовима биле су забрањене у Израелу, а казна за такве активности била је смрт.

Фамилијарни духови и духови вође су под контролом њиховог господара, Сатане. Они утичу на људе да шире лажи и обмане да би осујетили Божије царство. Свесно се отворити за дејство демона је зла ствар: „И нека се не нађе у тебе нико који би водио сина свога или кћер своју кроз огањ, ни врачар, ни који гата по звездама или по питцама, ни урочник, ни бајач, ни који зазива духове, ни опсенар, ни који пита мртве, јер је гад пред Господом"(Поновљени закон 18:10-12а)

Неки од начина кроз које демони или „фамилијарни духови" могу да ступе у живот особе су гатање, трансцендентална медитација, визуализација, комуникација са мртвима, бајање, дрога и алкохол. Ово су све активности које су верницима наложене да избегавају. Уместо тога, треба да се испуњавамо Светим Духом, са љубављу, радошћу и пунином живота која долази од Исуса Христа. Такође треба да стражаримо, „ јер наша борба није против људи од меса и крви, него против поглаварства, против власти, против владара овог мрачног света, против злих духова на небесима" (Ефесцима 6:12).Врати се на Српску страну

фамилијарни духови?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries