settings icon
share icon
Питање

Како могу да будем успешан сведок за Христа у изгубљеном свету?

srpski
Одговор


„Сведок" је неко ко сведочи на основу чињеница. Да би био/била успешан сведок за Христа, особа мора да има знање о Њему из прве руке. Апостол Јован говори о овоме у 1. Јовановој 1:1-3 када каже: „…Што смо чули, што смо видели својим очима, што посматрасмо и што наше руке опипаше … што смо видели и чули, то и вама објављујемо". Данас, ми који смо искусили нови живот у Христу причамо о Његовој љубави и опроштењу, речима и нашим животима. То је сведочење. Да бисмо били успешни у нашем сведочењу, треба да запамтимо неколико основних ствари:

1) Главна ТЕМА нашег сведочења је Исус Христос. Павле је дефинисао еванђеље као смрт, сахрану и васкрсење Исуса Христа (1. Коринћанима 15:1-4). Уколико не објашњавамо Христову жртву, ми не говоримо еванђеље (Види такође 1. Коринћанима 2:2 и Римљанима 10:9-10). Битан део ове теме је чињеница да је Исус Христос једини пут ка спасењу, не само један од многих путева.„Ја сам пут и истина и живот; нико не долази к Оцу — сем кроз мене" (Јован 14:6).

2) СИЛА нашег сведочења је Свети Дух. То је Дух који преображава живот (Титу 3:5), а преображен живот је видљив свима. Док сведочимо, треба да проведемо много времена у молитви, примајући силу Духа да бисмо могли да одражавамо светло на начин да људи препознају Божију силу у нама (Матеј 5:16).

3) ВЕРОДОСТОЈНОСТ нашег сведочења показаће се у начину на који живимо наше животе. Филипљанима 2:15 поставља овај циљ за нас: „Да будете беспрекорни и чисти, непорочна деца Божија усред поквареног и наопаког рода, међу којима светлите као звезде у свету". Успешно хришћанско сведочанство је оног човека који живи свој живот без замерки у сили Светог Духа, а чији плод ми испољавамо када остајемо у Христу (Јован 15:1-8; Галатима 5:22-23).

Можда најбитније, треба да будемо упознати са Библијом да бисмо могли тачно и у складу да представљамо еванђеље другима. „Будите свагда спремни на одговор сваком ко тражи разлог наде која је у вама" (1. Петрова 3:15). Стална припремљеност подразумева вредно проучавање Библије, учење библијских стихова и молитву за богомдане прилике да се сведочи онима чија срца је Господ припремио да чују Његову поруку спасења.Врати се на Српску страну

Како могу да будем успешан сведок за Христа у изгубљеном свету?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries