Како могу да будем успешан сведок за Христа у изгубљеном свету?


Питање: Како могу да будем успешан сведок за Христа у изгубљеном свету?

Одговор:
„Сведок" је неко ко сведочи на основу чињеница. Да би био/била успешан сведок за Христа, особа мора да има знање о Њему из прве руке. Апостол Јован говори о овоме у 1. Јовановој 1:1-3 када каже: „…Што смо чули, што смо видели својим очима, што посматрасмо и што наше руке опипаше … што смо видели и чули, то и вама објављујемо". Данас, ми који смо искусили нови живот у Христу причамо о Његовој љубави и опроштењу, речима и нашим животима. То је сведочење. Да бисмо били успешни у нашем сведочењу, треба да запамтимо неколико основних ствари:

1) Главна ТЕМА нашег сведочења је Исус Христос. Павле је дефинисао еванђеље као смрт, сахрану и васкрсење Исуса Христа (1. Коринћанима 15:1-4). Уколико не објашњавамо Христову жртву, ми не говоримо еванђеље (Види такође 1. Коринћанима 2:2 и Римљанима 10:9-10). Битан део ове теме је чињеница да је Исус Христос једини пут ка спасењу, не само један од многих путева.„Ја сам пут и истина и живот; нико не долази к Оцу — сем кроз мене" (Јован 14:6).

2) СИЛА нашег сведочења је Свети Дух. То је Дух који преображава живот (Титу 3:5), а преображен живот је видљив свима. Док сведочимо, треба да проведемо много времена у молитви, примајући силу Духа да бисмо могли да одражавамо светло на начин да људи препознају Божију силу у нама (Матеј 5:16).

3) ВЕРОДОСТОЈНОСТ нашег сведочења показаће се у начину на који живимо наше животе. Филипљанима 2:15 поставља овај циљ за нас: „Да будете беспрекорни и чисти, непорочна деца Божија усред поквареног и наопаког рода, међу којима светлите као звезде у свету". Успешно хришћанско сведочанство је оног човека који живи свој живот без замерки у сили Светог Духа, а чији плод ми испољавамо када остајемо у Христу (Јован 15:1-8; Галатима 5:22-23).

Можда најбитније, треба да будемо упознати са Библијом да бисмо могли тачно и у складу да представљамо еванђеље другима. „Будите свагда спремни на одговор сваком ко тражи разлог наде која је у вама" (1. Петрова 3:15). Стална припремљеност подразумева вредно проучавање Библије, учење библијских стихова и молитву за богомдане прилике да се сведочи онима чија срца је Господ припремио да чују Његову поруку спасења.


Врати се на Српску страну
Како могу да будем успешан сведок за Христа у изгубљеном свету?

Сазнајте како ...

Проведи вечност са БогомПримите опроштај од Бога