settings icon
share icon
Питање

Шта ћемо радити на небу?

srpski
Одговор


У Луки 23:43, Исус је изјавио: „Заиста кажем ти, данас ћеш бити са мном у рају." Реч коју је Исус употребио за „рај" је парадеисос што значи „парк,тј. Еден (место будуће среће, рај)." Парадеисос је грчка реч узета из хебрејске речи пардес што значи „парк – шума, воћњак." Исус је рекао „Данас ћес бити са мном у парадеисос", не у непхеле, што је грчка реч за „у облацима." Исус је одабрао реч за „парк." Не било који парк, већ „Божији рај" или Божији парк (Откривење 2:7), што ће за нас бити место будуће среће. Да ли то звучи као да је досадно место? Када помислите на парк, да ли помислите на досаду?

Исус је рекао: „Клањај се Господу, Богу своме, и њему јединоме служи" (Матеј 4:10). Занимљиво је да Исус није рекао „слави И служи." Чак и летимично испитивање речи „слави" у Библији показује да је то вербална радња и највише се састоји од певања. Међутим, обожавање долази из срца. Обожавање се објављује путем слављења. Служење Богу представља обожавање, а Библија јасно говори да ћемо служити Богу на небу. „Служитељи његови служиће му" (Откривење 22:3).

Нисмо у могућности да у потпуности служимо Богу у овом животу због греха, али на небу „ништа више неће бити проклето" (Откривење 22:3). Нећемо више бити под клетвом греха, тако да све што ћемо радити биће обожавање на небу. Једина мотивација биће наша љубав према Богу. Све што будемо радили биће из љубави према Богу, неупрљано нашом грешном природом.

Шта ћемо радити на небу? Једна ствар је да ћемо учити. „Јер ко је упознао Господњу мисао? или ко је био његов саветник?" (Римљанима 11:34), „у ком је скривено све благо мудрости и знања" (Колошанима 2:3). Бог је онај „који у висини и светости станује"(Исаија 57:15). Бог је већи него што је то вечност и биће потребна цела вечност „да бисте ви са свима светима могли разумети шта је ширина, и дужина, и висина, и дубина, и познати Христову љубав (Ефесцима 3:18-19). Другим речима, никада нећемо да престати да учимо.

Божија Реч каже да нећемо у Његовом рају бити сами. „Онда ћу сазнати потпуно, као што сам и сам потпуно познат" (1. Коринћанима 13:12). Ово изгледа указује да нећемо само знати наше пријатеље и породицу, већ ћемо их „потпуно" упознати. Другим речима, нема потребе за тајнама на небу. Не постоји ништа чега би требало да се стидимо. Нема ничега што би требало сакрити. Имаћемо целу вечност да се дружимо са „многим народом кога нико није могао избројати, од сваке народности и племена и народа и језика" (Откривење 7:9). Није ни чудо што ће небо бити место бесконачног учења. Само да упознамо све људе потрајаће целу вечност!

Наше ишчекивање оног што ћемо радити у Божијем вечном парку, небу, биће и надмашено када ће „Цар рећи онима с десне стране: ходите, благословени Оца мога, наследите царство које вам је припремљено од постанка света" (Матеј 25:34). Штагод да будемо радили, можемо бити сигурни да ће бити много дивније од наше маште!

EnglishВрати се на Српску страну

Шта ћемо радити на небу?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries