settings icon
share icon
Питање

Да ли демони/ зли духови могу да се прикаче на неживе предмете?

srpski
Одговор


Не постоји библијска основа за идеју да демони могу да се вежу за физичке објекте. Ово веровање је део празновених радњи и секташких уверења који се могу наћи у анимистичким културама и међу онима који практикују окултне радње.

Појединци говоре да неки стихови као што су Дела 19:19м где је бивши мађионичар спалио своје магичне књиге, доказују да објекти могу да имају демоне. Али одломак то не говори. Вероватније је да су ти нови верници палили своје магичне књиге да би спречили ширење лажи и да би показали да су сада били верници у Исуса.

Библија бележи приче о демонима који наносе штету или запоседају људе који не верују. Али не постоје приче о демонима који обитавају или се везују за објекте и Библија нас не упозорава на демоне који се везују за објекте. Окултне радње могу да привуку зле духове и пошто се неки објекти користе у овим радњама, може да изгледа као да су демони привучени објектима; међутим, ово не значи да су демони у објектима. Окултна радња сама по себи је оно што их привлачи. Када људи, који су били укључени у окултне радње, дођу Христу, често добију савет да се отарасе својих окултних књига и објеката, не због тога што ти објекти поседују демоне, већ зато што би књиге и објекти били извор искушења у будућности.

Верници у Христу не треба да се плаше демона,иако треба да будемо на опрезу због искушења која долазе од њих (1. Петрова 5:8). Кључно је потчинити се Богу и ходати у истини у Христу на свакодневном нивоу; „Потчините се, дакле, Богу, а успротивите се ђаволу, и побећи ће од вас" (Јаковљева 4:7). Они који су поверовали у Христа немају чега да се плаше, као што је апостол Јован објаснио: „Ви сте, дечице, од Бога и надвладали сте их, јер је већи онај који је у вама него онај који је у свету" (1.Јованова 4:4).Врати се на Српску страну

Да ли демони/ зли духови могу да се прикаче на неживе предмете?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries