settings icon
share icon
Питање

Да ли је сајбер/телефонски секс грех?

srpski
Одговор


Свето писмо нигде не помиње сајбер секс или секс преко телефона, јер било шта „сајбер" или „телефонски" није постојало у библијска времена. Одговор на ово питање донекле зависи од тога да ли су особе укључене у тако нешто у браку. У браку, сајбер секс/секс преко телефона би спадао у принцип „узајамне сагласности" из 1. Коринћанима 7:5. За више информација, молимо вас погледајте наш чланак о томе шта је у сексуалном смислу дозвољено у браку.

За односе ван брака, Божија Реч нам даје неке принципе који би се дефинитивно одосили и на сајбер секс/секс преко телефона. Филипљанима 4:8 говори: „Уосталом, браћо, што год је истинито, што год је часно, што год је праведно, што год је чисто, што год љубазно, што год је на добру гласу, ако је каква врлина, ако је каква похвала, на то мислите." Такође, много библијских стихова говори о томе да је секс ван брака грех (Дела 15:20; 1. Коринћанима 5:1; 6:13,18; 7:2; 10:8; 2. Коринћанима 12:21; Галаћанима 5:19; Ефесцима 5:3; Колошанима 3:5; 1. Солуњанима 4:3; Јудина 7). Исус је такође учио да је грех желети нешто што је грешно: „Чули сте да је речено: »Не чини прељубе«. А ја вам кажем да сваки који гледа жену с тим да је пожели, већ је учинио прељубу с њом у срцу своме." (Матеј 5:27-28). У Пословицама 23:7 пише: „Како човек размишља, такав је".

Сајбер секс и секс преко телефона у суштини су жеља за нечим грешним (блуд или прељуба). Сајбер секс и секс преко телефона је фантазирање о ономе што је неморално и нечисто. Нема начина да се о сајбер сексу или сексу преко телефона размишља као о нечем племенитом, чистом, лепом, задивљујућем, изврсном, или вредном хвале. Сајбер секс и секс преко телефона су дословно прељуба. Они представљају пожудно фантазирање о некоме и подстичу другу особу на неморал и блуд. Они воде особу у „нечистоту и безакоње" (Римљанима 6:19). Особа која је неморална у свом уму и жељама коначно ће постати неморална и у својим поступцима. Да, ван брака, сајбер секс и секс преко телефона је грех.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли је сајбер/телефонски секс грех?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries