settings icon
share icon
Питање

Како могу да се обратим у хришћанство?

srpski
Одговор


Један човек у грчком граду Филипима је поставио слично питање Павлу и Сили. Знамо најмање три ствари о овом човеку: био је затворски чувар, био је паганин и био је очајан. Био је на ивици самоубиства када га је Павле зауставио. То је тренутак у коме тај човек пита: „Шта треба да чиним да бих се спасао?“ (Дела 16,30).

Сама чињеница да овај човек поставља то питање показује да препознаје своју потребу за спасењем—видео је за себе само смрт, и знао је да му је потребна помоћ. Чињеница да је то питање поставио Павлу и Сили показује да је веровао да они имају одговор.

Одговор је дошао брзо и једноставно: „Поверуј у Господа Исуса Христа, па ћеш бити спашен“ (стих 31). Пасус даље наставља говорећи о томе како је човек поверовао и био обраћен. Његов живот је био промењен од тог дана па надаље.

Можете да приметите да се човеково обраћење заснива на вери („веруј“). Требало је да поверује у Исуса и ништа друго. Човек је веровао да је Исус Син Божији („Господ“) и Месија који је испунио Писма („Христ“). Његова вера је такође подразумевала веровање да је Исус умро за грехе и да је васкрсао, зато што је то била порука коју су Павле и Сила проповедали (види Римљанима 10,9-10 и 1. Коринћанима 15,1-4).

„Обратити се” буквално значи „окренути се.“ Када се окренемо према нечему, ми се самим тим окрећемо од нечег другог. Када се окренемо ка Исусу, морамо да се окренемо од греха. Окретање од греха, Библија назива „покајање“, а окретање ка Исусу наyива „вером.“ тога, покајање и вера надопуњују једно друго. И покајање и вера наводе се у 1. Солуњанима 1,9—„Ви сте се окренули од идола ка Богу.“ Хришћанин ће оставити за собом своје старе навике и све што се односи на стару религију као резултат истинског обраћења у хришћанство.

Једноставно речено, да би се обратио у хришћанство, мораш да верујеш да је Исус Син Божији који је умро за твоје грехе и васкрсао. Мораш се сложити са Господом да си грешник коме је потребно спасење, и мораш да се поуздаш једино у Исуса да би те спасио. Када се окренеш од греха ка Христу, Бог обећава да ће те спасити и дати Светог Духа, који ће те учинити новим створењем.

Хришћанство, у свом истинском облику, није религија. Према Библији, хришћанство је однос са Христом. Хришћанство значи да Бог нуди спасење сваком ко верује у Исусову жртву на крсту. Особа која се обрати у хришћанство не напушта једну религију због друге. Обраћење у хришћанство значи да примамо дар који нам Бог нуди као и почетак личног односа са Исусом Христом који има за последицу опроштење греха и вечност на Небу после смрти.

Да ли желиш да се обратиш у хришћанство због онога што си прочитао у овом чланку? Ако твој одговор је да, ево једноставне молитве коју можеш да молиш. Упамти, изговарање ове или било које друге молитве те неће спасити. Само вера у Христа те може спасити од греха. Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш што ти је омогућио спасење. „Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Но, Исус Христос је преузео казну коју ја заслужујем, тако да ми вером у Њега може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и поуздам се у Тебе за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин!“

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Како могу да се обратим у хришћанство?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries