settings icon
share icon
Питање

Шта је оснивање цркава?

srpski
Одговор


Оснивање цркава је успостављање организованог тела верника на новој локацији. Процес оснивања цркве укључује евангелизацију, учеништво нових верника, обуку црквених вођа и организацију цркве према новозаветном моделу. Процес обично укључују писање црквене повеље/изјаве о доктрини и проналажење места за састајање или куповину земљишта и изградњу нове цркве.

Оснивање цркава део је већег дела „мисије". Оснивачи цркава су мисионари који се усредсређују на проповедање и подучавање Божије Речи. Други мисионари који имају одређене вештине можда се не могу званично сматрати „оснивачима цркава", али они ће пружити драгоцену службу онима који јесу оснивачи. У ту групу мисионара спадају радио коментатори, пилоти, штампари, преводиоци Библије и медицинско особље.

Крајњи циљ већине оснивача цркава је да прославе Господа у заједници оснивањем аутономног тела верника које самостално расте. Када испуни тај циљ и црква је у стању да самостално функционише, оснивач цркава наставља даље и отпочиње процес на другом месту.

Фокус на оснивању цркава је библијски. Како је апостол Павле путовао кроз одређену област, он би увек покушао да проведе довољно времена да успостави локално тело верника и обучи вођство ( Дела 14:21-23). Касније, покушао би да поново посети те цркве и утврди их и охрабри у вери (Дела 15:41; 1. Солуњанима 3:2). Цркве које је он основао би и саме слале мисиионаре и тако се оснивање цркава настављало (1. Солуњанима 1:8).Врати се на Српску страну

Шта је оснивање цркава?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries