settings icon
share icon
Питање

У чему је вредност бити део црквене породице?

srpski
Одговор


Какву вредност има то што смо као породица другим верницима? Дела 2:42 могу се сматрати основном изјавом суштинске црквене активности: „Били су истрајни у апостолској науци и заједници, у ломљењу хлеба и у молитвама″. Библија истиче важност црквене породице због ових разлога:

Проучавамо заједно Божију Реч – Црквена породица обезбеђује стално подучавање из Библије. Ово се углавном дешава кроз мале групе, бибљска проучавања, подучавања од стране свештеника, недељне школе итд. Црквена породица је позвана да заједно духовно расте, подстичући једни друге. Друга Тимотеју 3:16 каже: „Све Писмо је богонадахнуто и корисно за поуку, за карање, за поправљање, за одгајање у праведности".

Одајемо почаст Богу заједно кроз слављење – Постоји фактор уједињења када верници заједно славе Бога, било да је кроз музику или проповед или служење. Псалам 34:3 истиче позив на заједничко слављење: „Величајте са мном Господа, узвисујмо сви име Његово!″

Налазимо осећање одговорности – Црква пружа практични оквир за одговорност. Како се односи развијају и склапају пријатељства, ту је увек неко ко може да те охрабри, прекори када је неопходно и радује се са тобом. Изреке 27:17 кажу: „Као што се железо железом оштри, тако један човек дражи гнев другога″. Одговорност је од суштинске вредности у борби да се преброди грех,а црквена породица је одлично место да се са неким особа моли, прича или се повери.

Налазимо подршку у невољама – Када дођу невоље, од суштинске важности је систем подршке. Када си у потреби, потребни су ти браћа и сестра у Христу да те подрже у молитви и помогну у практичним потребама као што су оброци, чишћење и брига о деци. Галатима 6:2 охрабрује нас: „Носите бремена један другога, па ћете тако испунити Христов закон″.

Стичемо прилике да служимо другима – Не примамо подршку само у цркви; ми је, такође, и дајемо. Твој позив у цркви је да да даш свој допринос, не само да примаш. Када смо у блиском заједништву са другим верницима, знамо када им је потребна подршка и молитва. Можемо да ускочимо и помогнемо на практичне начине. Ефесцима 6:7 каже: „Служите драговољно — као Господу, а не људима″.

Стварамо ученике – Дође време када ми треба неког да хранимо, а не само да будемо нахрањени (Јеврејима 5:12). Можемо да евангелизирамо, подучавамо, охрабрујемо и „стварамо ученике" у нашој црквеној породици. „Мени је дана сва власт на небу и на земљи. Зато идите и начините све народе мојим ученицима, крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа, учећи их да држе све што сам вам наложио; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка света″ (Матеј 28:18-20).

У времену када култура постаје све више световна, од користи је бити у породици или са верницима који деле исто мишљење. Ова браћа и сестре могу да те охрабре на твом путу вере, пруже одговоре на духовна питања и буду подршка у тешким временима. Црквена породица може, такође, да ти пружи могућност да служиш и подучаваш друге. „Пазимо на то да један другога подстичемо на љубав и добра дела, да не остављамо своје скупштине, као што неки имају обичај, него да бодримо један другога утолико пре уколико видите да се приближава судни дан″ (Јеврејима 10:24-25).

EnglishВрати се на Српску страну

У чему је вредност бити део црквене породице?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries