settings icon
share icon
Питање

Да ли смо сви деца Божија, или су то само хришћани?

srpski
Одговор


Библија јасно говори да су сви људи Божија творевина (Колошанима 1:16), и да Бог воли цео свет (Јован 3:16), али да су само наново рођени деца Божија (Јован 1:12; 11:52; Римљанима 8:16; 1. Јованова 3:1-10).

У Библији се за неспасене никад не говори да су деца Божија. Ефесцима 2:3 каже да пре него што смо били спасени смо били „као и остали по природи подложни Божијем гневу”. Римљанима 9:8 каже да “сва телесна деца нису деца Божија, него деца обећања сматрају се као право потомство.” Нисмо рођени као деца Божија, већ смо рођени у греху који нас одваја од Бога и сврстава уз сотону који је Божији непријатељ (Јаковљева 4:4; 1. Јованова 3:8). Исус је рекао: „Кад би Бог био ваш отац, волели бисте мене; јер сам ја од Бога изишао и дошао; и нисам сам од себе дошао, него ме је он послао.” (Јован 8:42). Онда, неколико стихова касније у Јовану 8:44, Исус је рекао фарисејима: “Ви потичете од оца ђавола и хоћете да чините жеље свога оца”. Чињеница да они који нису спасени нису деца Божија се такође види из 1. Јованове 3:10: “По овом се познају деца Божија и деца ђавоља: свако, ко не чини праведност и ко не воли свога брата, није од Бога.”

Када се спасемо постанемо деца Божија јер смо усвојени у Божију породицу кроз наш однос са Исусом Христом (Галатима 4:5-6; Ефесцима 1:5). Ово се јасно види из стихова као што су ови у Римљанима 8:14-17: „Јер сви, које води Дух Божији, ти су синови Божији. Нисте, наиме, примили ропског духа - да опет страхујете, него сте примили Духа усиновљења, којим вичемо: Ава, Оче! Сам Дух сведочи с нашим духом да смо деца Божија. Ако смо пак деца, онда смо и наследници; наследници Божији, сунаследници Христови, - ако с њим страдамо, да се с њим и прославимо.” Они који су спасени су деца Божија по вери у Исуса Христа (Галатима 3:26) јер нас је Бог одредио „унапред у љубави, благонаклоношћу своје воље, да нас Христовим посредством усини” (Ефесцима 1:5).Врати се на Српску страну

Да ли смо сви деца Божија, или су то само хришћани?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries