settings icon
share icon
Питање

Зашто је разумевање Библије битно?

srpski
Одговор


Разумевање Библије је битно је Библија је Божија Реч. Када отворимо Библију, ми читамо Божију поруку нама. Шта може да буде важније од разумевања тога шта Створитељ свемира има да каже?

Желимо да разумемо Библију из истог разлога као што мушкарац жели да разуме љубавно писмо своје драге. Бог нас воли и жели да обнови наш однос са Њим (Матеј 23:37). Бог нам комуницира своју љубав у Библији (Јован 3:16; 1. Јованова 3:1; 4:10).

Тежимо разумевању Бибилије као што и војник тежи да разуме депешу од свог претпостављеног. Послушност Божијим заповестима доноси му част и води нас на путу живота (Псалам 119). Ове заповести налазе се у Библији (Јован 14:15).

Тежимо да разумемо Библију као што мајстор покушава да разуме упутство за преправку. Дешавају се лоше ствари по свету, а Библија, не само да поставља дијагнозу проблема (грех), већ такође указује на решење (веру у Христа). „Јер плата за грех је смрт, а дар Божији вечни живот у Христу Исусу нашем Господу“ (Римљанима 6:23)

Желимо да разумемо Библију као што возач тежи да разуме саобраћајне знаке. Библија нас води кроз живот, показује нам пут безбедности и мудрост (Псалам 119:11,105).

Тежимо да разумемо Библију из истог разлога као што неко усред олује тежи да разуме временски извештај. Библија предвиђа какав ће бити крај и даје јасно упозорење о предстојећем суду (Матеј 24-25) и како га избећи (Римљанима 8:1).

Желимо да разумемо Библију као што и читалац жели да разуме књиге омиљеног аутора. Библија нам открива личност и славу Божију, исказану у Његовом Сину, Исусу Христу (Јован 1:1-18). Што више читамо и разумемо Библију, то блискије познајемо Аутора.

Док је Филип путовао Газом, Свети Дух га је водио до човека који је читао одломак из књиге пророка Исаије. Филип му је пришао, видео шта чита и поставио му ово веома битно питање: „Да ли разумеш то што читаш?” (Дела 8:30). Филип је знао да је <и>разумевање почетна тачка за веру. Без разумевања Библије, не можемо да је применимо, послушамо или да јој верујемо.Врати се на Српску страну

Зашто је разумевање Библије битно?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries