settings icon
share icon
Питање

Зашто постоји толико забуна у вези са библијским подучавањима?

srpski
Одговор


Бог нам је дао Библију да нас учи о Њему и Његовим путевима, а пошто Бог није Бог забуне (1. Коринћанима 14:33), било која и свака забуна мора да дође од деструктивних сила света, тела и ђавола. „Свет” је безбожни светски систем и његови људи који не разумеју или не маре за Божију Реч; „тело” је непрестана грешна природа коју хришћани имају, а која квари њихову побожност; и „ђаво” је Сатана и сви његови демони који извитоперују Божију Реч, често се маскирајући као анђели светлости (2. Коринћанима 11:14-15).

Свака од ових сила може да делује појединачно или заједно да унесе забуну међу људе у вези са Божијом Речју. На жалост, забуна око Библије може да води у лажну наду спасења. Сатанина кушања Исуса заснивала су се на погрешним тумачењима Божије Речи (Матеј 4:1-11). Сатана користи исту тактитку и данас, узима библијску истину и погрешно је примењује. Сатана је вешт у извитоперивању Божије Речи у тој мери да може да изазове катастрофалне последице.

Понекад, забуна око оног што Библија подучава проистиче из лошег превода библијског текста. Ипак чешће, забуна је резултат немарних библијских метода проучавања међу верницима и доктринама које користе лажни проповедници, учитељи и писци (2. Коринћанима 11:12-13). Ови лажни пророци користе и исправне преводе иИ користећи незнање или намерно, уврћу и изврћу Божију Реч да промовишу своје планове или позив на светски начин размишљања. Уместо да се ослањамо искључиво на друге да нас подучавају Божијој Речи, треба да проучавамо сами Божију Реч и ослонимо се на Светог Духа.

Најопасније је забуна у вези са истином еванђеља. Док Библија подучава да је Исус пут, истина и живот, једина истина и једини живот (Јован 14:6; Дела 4:12), многи који себе називају хришћанима верује да се небо може зарадити и на друге начине и путем других религија. Упркос забуни, праве овце чуће глас Пастира и следиће само Њега (Јован 10:27). Они који не припадају Пастиру „неће подносити здраве науке, него ће шодно својим прохтевима накупити себи учитеље да им голицају уши” (2. Тимотеју 4:3). Бог нам је дао свог Духа и заповест да проповедамо библијску истину са понизношћу и стрпљивошћу, у време и невреме (2. Тимотеју 4:2) и да је проучавамо, да би се показали врсни пред Богом као радници који право управљају речју истине (2. Тимотеју 2:15). Ово ћемо радити док се Господ Исус не врати и стави тачку на сваку забуну.Врати се на Српску страну

Зашто постоји толико забуна у вези са библијским подучавањима?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries