settings icon
share icon
Питање

Шта Библија говори о раку?

srpski
Одговор


Библија не говори ништа о раку. Међутим, то не значи да не говори о болести. Краљ Језекија боловао је од чира (2. Краљевима 20:6-8), што је могао бити рак под другим именом. Стога, иако реч „рак" није у Библији, постоје стања која су описана која су могла бити рак. Када је Исус био на земљи, Он је лечио све болести са којима је долазио у контакт (очигледно, то је укључивало рак) као знак Јеврејима да је Он њихов Месија. Међутим, рак, као болести, је резултат клетве греха на свет. У Постању 3:17 пише: „Земља ће због тебе бити проклета". Земља је проклета због греха и сви људи умиру-сви се враћамо у прах- а начин смрти може бити болест која је природни ишод клетве над земљом. Болести нису „казна". Оне су резултат живота у палом свету и на проклетој земљи, а верници и неверници пођеднако добијају рак и друге болести које воде ка смрти. Треба да запамтимо да, у животу верника, Бог „све помаже на добро" (Римљанима 8:28); „све" укључује и рак.

Дивна ствар је да, иако смо, у овом животу на проклетој земљи, подложни болестима као рак, имамо наду. Псалам 103 има диван одломак који даје поуздану сигурност да ће бити крај болестима овог света. Пслаам 103:1-4 каже: „Благосиљај, душо моја Госопода, и све што је у мени нека благослови свето име његово! Благосиљај, душо моја, Господа, и не заборављај ни једно доброчинство његово! Он ти све грехе опрашта, све болести исцијељује твоје. Он избавља живот твој од гроба, крунише те милосрђем и добротом".

Да ли овај одломак значи да нам је гарантовано да ће нас Бог исцелити од рака или других болести у овом животу? Не, то није значење овог одломка. Уместо тога, исти Бог који нас опрашта наш грех ће нас једног дана довести до места које је за нас припремио (Матеј 25:34). Његово искупљење нас чува од уништења и тада више неће бити клетве, нити више болести и смрти и бићемо заувек крунисани Његовом добротом и благодаћу. Коначна победа над овом клетвом греха је већ наша у Христу.

EnglishВрати се на Српску страну

Шта Библија говори о раку?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries