settings icon
share icon
Питање

Да ли је крштење неопходно пре него што особа може да прими причест?

srpski
Одговор


Писмо не наводи да особа мора да буде крштена пре него што може да прими Вечеру Господњу. Међутим, исти захтев и за крштење и учествовање у Вечери Господњој је спасење вером у смрт, покоп и васкрсење Исуса Христа.

Вечеру Господњу установио је Исус док је јео пашалну вечеру са својим ученицима вече пре Распећа (Матеј 26:20-28). У Матеју 28:19, после смрти и васкрсења, Господ је дао Велико послање ученицима да иду у цео свет и подучавају Његово еванђеље. Исус је пропратио ово послање са заповешћу да се нови верници крсте. Крштење у води у име Тројства спроводи се у цркви од почетка. Једини услов, како се горе наводи, је да је особа поверовала у Господа Исуса Христа као Спаситеља. Крштење је слика искуства спасења и представља чин послушности нашем Господу. Према многим библијским учитељима, то је први корак ка хришћанском учеништву.

Вечера Господња представља начин да верници у Христа блиско комуницирају са Господом и сећају се Његове смрти. Крштење је битно обележје које издваја вернике у Христа. Неко ко није никад био крштен можда јесте верник, али никад се није јавно изјаснио као такав или предузео први корак ка послушности у Христу. Можда зато неке цркве захтевају крштење пре него што се учествује у Вечери Господњој. Ипак Библија нигде не даје то упустство.Врати се на Српску страну

Да ли је крштење неопходно пре него што особа може да прими причест?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries