settings icon
share icon
Питање

Како могу да имам сигурност мог спасења?

srpski
Одговор


Како можеш сигурно да знаш да си спашен? Размотрите Прву Јованову 5:11-13 : " И ово је сведочанство: Бог нам је дао вечни живот и овај вечни живот је у Његовом Сину. Ко има Сина има вечни живот; ко нема Сина Божијег, нема живота. Ово написах вама који верујете у име Сина Божијег − да знате да имате вечни живот." Ко су ти који имају Сина? Они који верују у Њега и који Га прихватају (Јован 1:12). Ако имаш Исуса, имаш живот. Вечни живот. Не привремен, већ вечан.

Бог жели да имамо сигурност спасења. Не можемо да живимо наш хришћански живот питајући се и бринући се сваког дана да ли смо заиста спашени или не. Зато Библија представља план спасења врло јасно. Веруј у Исуса и бићеш спашен (Јован 3:16; Дела 16:31). Да ли верујеш да је Исус Спаситељ, да је умро да би платио цену твојих греха (Римљанима 5:8; Друга Коринћанима 5:21)? Да ли једино Њему верујеш за спасење? Ако је твој одговор да, онда си спашен! Сигурност значи "ставити изван сваке сумње." Примајући Божију реч ка срцу, можете " ставити изван сваке сумње" чињеницу и стварност свог вечног живота.

Сам Исус каже следеће у погледу оних који су поверовали у Њега: "Дајем им вечни живот, па неће никада пропасти, нити ће их ко отети из моје руке. Мој Отац − који ми даде − већи је од свих, и нико не може да отима из руке мога Оца" (Јован 10:28-29). И изнова, овде је нагласак на "вечан." Вечни живот је управо то—вечан. Не постоји нико, нити ти сам, ко може да ти одузме Богом дан дар живота.

Упамти ове стихове. Ми затварамо Божију реч у своје срце да не би грешили против Њега (Псалам 119:11), и ово укључује и сумњу. Радујте се због оног што вам Божија реч говори. Да уместо са сумњом можемо да живимо са поуздањем! Можемо да имамо сигурност из саме Христове речи да наше спасење никада неће доћи у питање. Наша сигурност се заснива на Божијој љубави за нас кроз Исуса Христа. Јуда 24-25: "А ономе који може да вас сачува од спотицања и да вас постави непорочне у клицању пред своју славу, једином Богу спаситељу нашем посредством Исуса Христа Господа нашега, слава, величанство, сила и власт пре сваког времена и сад и у све векове. Амин."Врати се на Српску страну

Како могу да имам сигурност мог спасења?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries