settings icon
share icon
Питање

Да ли је погрешно имати фигуре анђела?

srpski
Одговор


Саме по себи, фигуре анђела не представљају ништа лоше. Како неко посматра фигуру анђела одређује да ли је то лоше или не. Једини разлог због кога би фигуре анђела биле лоше је уколико су предмет идолопоклонства, ако им се особа моли или их обожава, што Бог забрањује (1. Самуилова 12:21). Ми не обожавамо анђеле или њихове фигуре. Једино је Бог вредан нашег обожавања (Псалм 99:5; Лука 4:8) и треба једино на Њега да се ослањамо у потпуности (Псалам 9:10). Библија говори врло јасно против религиозних слика. Као резултат тога, хришћани морају да буду врло обазриви да никада не дозволе лику, било да је у питању фигура анђела, слика Исуса, слика рођења итд, да постане замка или нешто што нам одвраћа пажњу.

Иако не постоји ништа грешно у томе да имамо фигуре које представљају анђеле или било које друго створење, не смемо да им приписујемо било какве натприродне моћи или утицај у нашим животима. Ниједна фигура не може да нас заштити од зла, да нам донесе срећу или да, на било који начин, утиче на нас. Таква веровања су чисто празноверје, за које нема места у животу хришћанина. У вези са празноверјем је и идолопоклонство, а оно је забрањено у Библији и нико ко га практикује неће ући у царство небеско (Откривење 21:27).

Такође, треба признати и да ми не знамо како анђели заиста изгледају. Фигуре су нечија идеја о томе како би они могли да изгледају.Врати се на Српску страну

Да ли је погрешно имати фигуре анђела?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries