settings icon
share icon
Питање

Једном спашен заувек спашен?

srpski
Одговор


Јеном када је особа спашена, да ли је заувек спашена? Када људи упознају Христа као свог Спаситеља, они улазе у однос са Богом који им гарантује њихово спасење као вечно сигурно. Небројено много одломака у Писму наводи ову чињеницу. (а) Римљани 8:30 изјављују, "Које је пак предодредио, те је и позвао; а које је позвао, те је и оправдао, а које је оправдао, те је и прославио." Овај стих нам каже, да од момента када нас је Бог изабрао, ми смо прослављени у Његовој присутности на небу. Не постоји ништа што може једног верника да спречи да буде прослављен зато што је то нешто што је Бог урадио на небу. еном кад је особа оправдана, њено спасење је загарантовано – она је сигурана јер је већ прослављена на небу.

(б) Павле поставља два критична питања у Римљанима 8:33-34 "Ко ће подићи тужбу против изабраника Божијих? Бог који их оправдава? Ко је тај који ће их осудити? Да ли Христос Исус који је умро, и шта више васкрсао, који је с десне стране Богу и који се заузима за нас?" Ко ће подићи оптужницу против Божијих изабраних? Нико, јер је Христ наш адвокат. Ко ће нас осудити? Нико, јер је Христ, Онај који је умро за нас, тај који осуђује. Ми имамо и адвоката и судију у свом Спаситељу.

(ц) Верници су наново рођени (обновљени) када поверују (Јован 3:3; Тит 3:5). Да би Хришћанин изгубио своје спасење, морао би да се врати у првобитно стање. Библија не даје никакве доказе о томе да се ново рођење може одузети. (д) Свети Дух пребива у свим верницима (Јован 14:17; Римљани 8:9) и крштава све вернике у Тело Христово (1 Коринћанима 12:13). Да верник више не буде спашен, значило да би га Дух Свети напустио, и да је одвојен од Тела Христовог.

(е) Јован 3:15 изјављује, да ко год поверује у Исуса Христа ће "имати вечни живот." Ако верујеш у Христа данас и ако имаш вечни живот, а изгубиш га сутра, онда он никада и није био "вечан". Према томе, ако изгубиш своје спасење, обећања вечног живота у Библији, би била грешка. (ф) Као најбољи закључни аргумент, мислим да га најбоље каже само Писмо, "Убеђен сам наиме, да нас ни смрт, ни живот, ни анђели, ни поглаварства, ни садашњост, ни будућност, ни силе, ни дубина, ни висина, нити какво друго створење, не може раставити од Божије љубави, која је у Христу Исусу Господу нашем" (Римљани 8:38-39)." Упамти, да исти Бог који те је спасао, је исти Бог који ће те сачувати. Једном кад смо спасени, заувек смо спасени. Наше спасење је најсигурније вечно сигурно!Врати се на Српску страну

Једном спашен заувек спашен?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries